ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτα μέτρα για τους τουρίστες από τη Ρωσία – Αλλαγές στη βεβαίωση νόσησης για ταξίδι με αεροπλάνο

Τουρίστες Ρωσία
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για τουρίστες από τη Ρωσία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού

Σε τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων και αλλαγές στα μέτρα για τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα από τη Ρωσία προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα αυτή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τα μέτρα λαμβάνονται με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του ελληνικού τουρισμού καθώς και των πολιτών.

Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 30 Ιουνίου και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Παράλληλα όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εντωμεταξύ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε αλλαγή στο χρονικό όριο διάρκειας της βεβαίωσης νόσησης που θα ισχύει στο εξής για τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, τροποποιείται μία από τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα και των ταξιδιών προς νησιωτικούς προορισμούς ως ακολούθως:

Οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα και από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες μετά από αυτόν.

Οι προηγούμενες αεροπορικές οδηγίες προέβλεπαν ότι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος 2 έως 9 μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αεροπορικές οδηγίες ισχύουν όπως έχουν ανακοινωθεί με το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 26/6/2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται τα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Από σήμερα οι πρώτες ανακοινώσεις