ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χρούσος: Μέσα στον Ιούλιο ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 15-17

Κορονοϊός - Χρούσος: Μέσα στον Ιούλιο ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 15-17

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των νέων ανέφερε  ότι μετά την ανακοίνωση της «κάρτας ελευθερίας», αυξήθηκαν τα ραντεβού και τις πρώτες 24 ώρες μετά την ανακοίνωση κλείστηκαν περισσότερα από 18.000 ραντεβού

Για την μετάλλαξη «Δέλτα» και τα χαρακτηριστικά της μίλησε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος, λέγοντας πως η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορονοϊού εκτός ότι μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα -περισσότερο και από την βρετανική μετάλλαξη- σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία φαίνεται να χτυπάει τους νέους με μεγαλύτερη συχνότητα.

Αναφορικά με την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια απέναντι στο ινδικό στέλεχος ο καθηγητής ανέφερε ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι προστατεύονται με μεγάλο βαθμό απέναντι στην μετάλλαξη, υπογραμμίζοντας ότι ασθενούν δύσκολα αλλά ακόμη κι αν ασθενήσουν θα το περάσουν με ήπια συμπτώματα.

Μιλώντας στον ANT1 για τον εμβολιασμό των νέων, ανέφερε ότι μετά την ανακοίνωση της «κάρτας ελευθερίας», αυξήθηκαν τα ραντεβού και τις πρώτες 24 ώρες μετά την ανακοίνωση κλείστηκαν περισσότερα από 18.000 ραντεβού.

Τέλος και σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, ο κ. Χρούσος είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Πινακοθήκη: Η διπλή ζωή του «artfreak» ελαιοχρωματιστή και ο πληροφοριοδότης που τον «έκαψε»