ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Φαρμακοποιοί υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά για τη χορήγηση self test από τα σούπερ μάρκετ

Self test
INTIME

Στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας για τη χορήγηση self test από τα σούπερ μάρκετ

Σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πατρών, κατά παντός υπευθύνου για τη διανομή των self test από τα σούπερ μάρκετ προχώρησε ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας

Όπως εξήγησε στο tempo24 ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος οι φαρμακοποιοί θεωρούν πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι παράνομη και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποσυρθεί.

«Εμείς αποφασίσαμε να διαθέτουμε τα τεστ και μάλιστα είχαμε κοινοποιήσει αυτή την απόφασή μας. Δεν κατανοούμε λοιπόν με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν στους πολίτες τα self test» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Σοφιανόπουλος σημειώνει πως τίθεται και ζήτημα μη σωστής εξασφάλισης της φύλαξης, αποθήκευσης, διακίνησης και χορήγησης των τεστ.

Παράλληλα με επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ζητά «να παρέμβει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως καθ’ ύλην αρμόδιος της συμφωνίας με το Κράτος για τη χορήγηση self-test από τα φαρμακεία μας αλλά και ως δευτεροβάθμιο όργανο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας όσον αφορά στην τήρηση των προϋποθέσεων αποθήκευσης, διακίνησης και διανομής των self-test».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλημμύρες Μάνδρα: Η πρώτη απόφαση αποζημίωσης για θάνατο 29χρονου - 270.000 ευρώ στην οικογένειά του