ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός -Σαρηγιάννης: Εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» μέσα στον Ιούλιο - Ακόμα και 3.500 κρούσματα

Κορονοϊός -Σαρηγιάννης: Εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» μέσα στον Ιούλιο - Ακόμα και 3.500 κρούσματα

Μεγάλη ανάπτυξη της μετάλλαξης «Δέλτα» κατά το 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου - «Θα κυριαρχήσει στην χώρα»

Ανησυχία στους ειδικού προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την επικράτεια και τους φόβους για ένα τέταρτο κύημα κορονοϊού ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Ενδεικτικά είναι τα λόγια του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας.

«Είμαστε καθαρά στην εκθετική φάση της εξέλιξης του 4ου κύματος. Αρχίζει να αναπτύσσεται κυρίως από τη χαλάρωση που έχουμε δείξει, γιατί το ποσοστό των κρουσμάτων δεν είναι ακόμη πολύ μεγάλο», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο MEGA.

Ο ίδιος στη συνέχεια έκανε λόγο για μεγάλη ανάπτυξη της μετάλλαξης «Δέλτα» κατά το 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου, τονίζοντας ότι θα κυριαρχήσει στη χώρα. «Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 3.500 κρούσματα», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Όπως ανέφερε το μοναδικό όπλο είναι ο εμβολιασμός. Ο κ. Σαρηγιάννης κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα, ενώ την ίδια ώρα δήλωσε θετικός στην καθολική χρήση της μάσκας, από όλους τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. «Ναι στις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους άσχετα από το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος».

Τέλος, έκανε αναφορά στο ΕΣΥ λέγοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων, δεν αποτυπώνεται ακόμα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, οφείλεται αφενός στο γεγονός της απόκλισης των 14 ημερών που υπάρχει από τη νόσηση και την ανάγκη νοσηλείας, και αφετέρου στο γεγονός ότι οι νέοι που νοσούν παρουσιάζουν ελαφρύτερα συμπτώματα. Ωστόσο, «όταν οι αριθμοί γίνουν πολλοί μεγάλοι, η πίεση στο σύστημα υγείας θα υπάρχει», κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά με κάμεραμαν του ΣΚΑΪ και επιβάτη – Έπεσαν «ψιλές» (vid)