ΕΛΛΑΔΑ

Άλιμος: Εισαγγελική έρευνα για το κορονοπάρτι

Άλιμος: Εισαγγελική έρευνα για το κορονοπάρτι

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κορονοπάρτυ που διοργανώθηκε σε beach bar στον Άλιμο, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στην έρευνα που άνοιξε οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν το εάν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί COVID-19.

Σημειώνεται, ότι τα βίντεο που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο, προκύπτει ότι στο πάρτυ υπήρχε πλήθος κόσμου και δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των παρευρισκομένων υπήρχαν και άτομα θετικά στον κορονοϊό, ενώ τα άτομα που έχουν νοσήσει φέρονται να ξεπερνούν τα 100.

Μαρτυρία για το μπιτς πάρτι στον Άλιμο

Σε εστία υπερμετάδοσης εξελίχθηκε το κορονοπάρτι που έλαβε χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαίου σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής.

Στο μαγαζί έγινε το αδιαχώρητο και ήταν γεμάτο από μαθητές σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 100. Ο Αλέξανδρος, ένα από τα παιδιά που βρέθηκε στο μπιτς πάρτι, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (7/7) στην εκπομπή του OPEN «Ωρα Ελλάδος».

Όπως ανέφερε ο 19χρονος, έχει κάνει τέσσερα τεστ τα οποία όλα βγήκαν θετικά, στο πάρτι κόλλησε και ο αδερφός του, ενώ ανέφερε πως στο μαγαζί δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο. «Έχω κάνει τέσσερα τεστ και τα τέσσερα είναι θετικά. Στο κλαμπ ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Ήμασταν χωρίς μάσκες. Δεν φορούσε κανένας. Δεν μάθαμε πώς κολλήσαμε, αλλά απ ότι άκουσα το ένα άτομο κόλλαγε εννέα», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, στο OPEN μίλησε και μία 18χρονη που βρέθηκε στο ίδιο πάρτι: «Πήγαμε την Κυριακή και οι περισσότεροι κολλήσαμε. Εμένα οι δύο μου κολλητές κόλλησαν, τώρα κάνουν καραντίνα, είναι πολύ άρρωστες, έχουν αρκετό πυρετό». Η 18χρονη μάλιστα ανέφερε πως έγιναν δύο πάρτι στο μαγαζί, ένα την περασμένη Κυριακή και ένα την προπερασμένη και είπε πως «ήμασταν 2.000 άτομα σίγουρα».

Η 18χρονη ανέφερε πως «υποτίθεται πως υπήρχε περιορισμός στον αριθμό ατόμων, αλλά έμπαιναν όλο και περισσότερα άτομα και έγιναν πάρα πολλά, ειδικά προχτές που είχε ξανά πάρτι και τραγούδησε ένας τραγουδιστής έγινε χαμός, είχε ακόμη περισσότερα άτομα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Θρήνος στα Ιωάννινα για την άτυχη Αλεξάνδρα - Έχασε τη μάχη σε ηλικία 40 ετών