ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση: Έτσι θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι έως τα τέλη Αυγούστου – Λουκέτα για τους παραβάτες

εστιάση μέτρα
ΙΝΤΙΜΕ

Ειδικό κεφάλαιο στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτέλεσε η λειτουργία των κλειστών χώρων της εστίασης έως τις 31 Αυγούστου

Αμιγώς για εμβολιασμένους θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι της εστίασης μέχρι τις 31 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθήμενων ανακοινώνοντας ότι οι κλειστοί χώροι διασκέδασης και εστίασης θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και με πληρότητα 85% και με τις αποστάσεις που λειτουργούν στην εστίαση.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τήρηση των μέτρων «αποτελεί μονόδρομο εθνικής συσπείρωσης για την προστασία του κοινού μας συμφέροντος, πρωτίστως υγειονομικά και δευτερευόντως οικονομικά».

«Από τη συμπεριφορά του καθενός μας θα κριθεί το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Παρόμοια μέτρα λαμβάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι ανακοινώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Τα πρόστιμα στην εστίαση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε και τα πρόστιμα για τους παραβάτες των μέτρων που ανακοινώθηκαν και τα οποία ξεκινούν από τα 2.000 ευρώ και φτάνουν σε περίπτωση σοβαρής υποτροπής έως και στην αφαίρεση της άδειας για δύο μήνες.

Συγκεκριμένα:

  • Στην πρώτη παράβαση για επιχειρήσεις εστίασης κάτω από 200 τμ το πρόστιμο ορίζεται σε 2.000 ευρώ και προβλέπεται αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες, στα καταστήματα άνω των 200 τμ. το πρόστιμο ορίζεται 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη για 7 ημερολογιακές ημέρες
  • Στην πρώτη υποτροπή και ανεξαρτήτως εμβαδού πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή για 15 ημερολογιακές ημέρες
  • Στην τρίτη παράβαση αφαίρεση άδειας λειτουργίας για 60 ημέρες.
  • Η επιβολή κυρώσεων θα μπορεί να επιβάλλεται και με αποδεικτικό υλικό μετά την παράβαση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσης ότι:

  • Για τα υπαίθρια θεάματα μπορεί να λειτουργήσουν ως μεικτό με απόφαση του επιχειρηματία.
  • Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με την λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.
  • Αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους κλειστούς ή ανοιχτούς με χωρητικότητα 80% και με όριο 25.000 θεατές για τα ανοιχτά και 8.000 θεατές για τα κλειστά. Το 5% εξ αυτών μπορεί να είναι ανήλικοι που θα μπαίνουν με self test και με την απόδειξη από τον γονέα ότι έχει διεξαχθεί το τεστ.
  • Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις θα λαμβάνουν πέντε ημέρες άδεια αν έχουν εμβολιαστεί ή αν θα εμβολιαστούν το διάστημα της θητείας τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Τα 4 πρόσωπα που «καίει» η 19χρονη