ΕΛΛΑΔΑ

Κοντογεώργης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα σε νησιά με εξάρσεις του ιού

Κοντογεώργης νησιά lockdown
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εφαρμογής τοπικών περιορισμών σε νησιά λόγω διασποράς του κορονοϊού.

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, τόνισε ότι σε όσα νησιά υπάρχουν τοπικές εξάρσεις κορονοϊού που γεννούν υγειονομικό κίνδυνο θα ληφθούν τοπικά περιοριστικά μετρά που δεν θα διαταράσσουν όμως καθοριστικά τη λειτουργιά του νησιού.

Ο κ. Κοντογεώργης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε ότι μετά τους περιορισμούς στη Μύκονο, υπήρξε κινητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων σε αρκετά νησιά και όλο και περισσότεροι είναι συνειδητοποιημένοι. Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών, ο γενικός γραμματέας εκτίμησε ότι μετά τον 15Αυγουστο θα αυξηθούν σημαντικά και όσο φτάνουμε τον Σεπτέμβριο θα δούμε αυξημένα ραντεβού.

Γώγος: Στο «κόκκινο» η Τήνος μαζί με Ίο και Πάρο

Ο καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε για τα «κόκκινα» νησιά στα οποία η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως και 5,5%, ενώ εξήγησε ποια νησιά βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη θετικότητα δήλωσε ότι «εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα» και «θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο». Παράλληλα, σημείωσε ότι εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά εντάσσεται πλέον και η Τήνος. Στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Πως μπορούν να αποφευχθούν τοπικά lockdown

Ο καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων τόνισε ότι απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο. Ακόμη, πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστρατικοποίηση νησιών: «Αφού δεν σέβεστε, θα φοβάστε» - Η Ελλάδα απαντά στον Ερντογάν