ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Σέιχ Σου
INTIME

Σε ισχύ μέχρι την Τρίτη  απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 7.30 το πρωί της Τρίτης τέθηκε σε εφαρμογή το πρωί, με απόφαση της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο λόγος λήψης της σχετικής απόφασης ήταν ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη. Εξάλλου, απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι αύριο στις 7.30 το πρωί τέθηκε σε εφαρμογή και για το τμήμα της δασικής έκτασης Ωραιοκάστρου (δασόκτημα Ωραιοκάστρου). Αποφασίστηκε τέλος και η αυστηρή και αυξημένη επιτήρηση των δασικών συμπλεγμάτων των Δ.Ε. Λαγκαδά και Σταυρού και του Δάσους Χορτιάτη.

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή τέθηκαν επίσης με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας! Έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα