ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – Τεράστιες φλόγες στο Λάλα

Φωτιά στην Ηλεία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – Τεράστιες φλόγες στο Λάλα
Το χωριό έχει καλυφθεί από τις φλόγες
Patris News

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο για τη νέα μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Λάλα στην Ηλεία

Τεράστιες φλόγες έχουν φθάσει και ακουμπάνε τον οικισμό του Λάλα. Σύμφωνα με το Patris News το χωριό έχει καλυφθεί από τις φλόγες.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, «πολύ δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί».

«Και στα δύο μέτωπα (σ.σ. και αυτό στον οικισμό Λάλα)», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής», προσθέτοντας ότι «την στιγμή που δίνονταν μάχες με τις φλόγες στα προαναφερόμενα μέτωπα, εκδηλώθηκε μία ακόμη φωτιά στην περιοχή Λατζόι, του Πύργου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «γίνεται μετ εμποδίων η προληπτική εκκένωση αρκετών κοινοτήτων, αφού δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν από την φωτιά.»

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, λόγω της φωτιάς, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία