ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται η Λίμνη Ευβοίας - Απομακρύνονται με ferry boat 1.000 άτομα

Φωτιά τώρα
Facebook/mantoudieviasofficial

Φωτιά στην Εύβοια: Η καταστροφική φωτιά στην Εύβοια καίει ανεξέλεγκτη για τέταρτη ημέρα, με τους κατοίκους της περιοχής να βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη - Νέο μήνυμα έστειλε το 112 το απόγευμα της Παρασκευής στους κατοίκους της Λίμνης Ευβοίας

Η Εύβοια χάνεται... Χάνεται στις φλόγες και κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει.

Ακόμη μία εντολή εκκένωσης δόθηκε προς τους κατοίκους της Εύβοιας. Η Πολιτική Προστασία με μήνυμα του 122 ενημέρωσε τους κατοίκους της Λίμνης να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και να φύγουν με Ferry Boat. «Αν βρίσκεστε στη Λίμνη Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat», έγραφε το μήνυμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σημειώθηκε και νέα αναζωπύρωση στις Ροβιές, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο λιμενάρχης της Αιδηψού, Σωτήρης Δανίκας, περίπου 1.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην παραλία της Λίμνης Ευβοίας και δύο φέρι μποτ θα τα μεταφέρουν με ασφάλεια στα Λουτρά Αιδηψού.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, τόνισε ότι μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται στην περιοχή είναι μικρά παιδιά, ετοιμόγεννες γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Μάλιστα, τόνισε ότι τα πρώτα σπίτια του οικισμού έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ δεκάδες εθελοντές δίνουν μάχη προκειμένου να καταφέρουν να τις σβήσουν.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάψει η φωτιά στην Εύβοια την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα, απειλεί να κάψει τώρα.

Η φωτιά το απόγευμα της Παρασκευής πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη, οικισμό που επισκέφθηκαν οι φλόγες αρκετές φορές τις πρώτες ώρες.

Τώρα στην επιστροφή της, μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού καίγοντας ορισμένα από αυτά.

Με μεγάλη δυσκολία απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες, καθώς κόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγ. 'Αννας, ωστόσο όμως, το μέτωπό της φωτιάς κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί.

Προηγουμένως, οι φλόγες είχαν κυκλώσει και τις Κεχριές, οι οποίες εκκενώθηκαν και αυτές μαζί με τα υπόλοιπα χωριά μέχρι το Μαντούδι.

Στα δυτικά του πύρινου μετώπου, δόθηκαν εντολές από την πυροσβεστική για εκκενώσεις στο Κρυονερίτη και τις Μηλιές ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι 12 ώρες πριν, ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, είχε ανακοινώσει στους κατοίκους το ενδεχόμενο εκκένωσης, όχι μόνο των δύο αυτών χωριών, αλλά και των χωριών Αγριοβότανο και Τσαπουρνιά, που δεν απειλούνται άμεσα μέχρι στιγμής. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κήρινθο και τη Στροφυλιά, οι φλόγες μπήκανε στα πρώτα σπίτια και κατευθύνονται τώρα προς Ζωοδόχο Πηγή. Τα χωριά γύρω από το Μαντούδι έχουν εκκενωθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές