ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στην Εύβοια: Η συγκινητική κίνηση Έλληνα πυροσβέστη σε Ρουμάνο συνάδελφό του

Φωτιές στην Εύβοια: Η συγκινητική κίνηση Έλληνα πυροσβέστη σε Ρουμάνο συνάδελφό του
Facebook / Υπουργείο Εσωτερικών Ρουμανίας

Μια συγκινητική στιγμή μεταξύ δύο πυροσβεστών, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου, έπειτα από ώρες μάχης στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια, αποκαλύπτει το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας.

Εδώ και μέρες οι πυροσβέστες των ευρωπαϊκών χωρών συνδράμουν με κάθε μέσο και τεχνογνωσία στο μέτωπο των πυρκαγιών. Από τους πρώτους που βρέθηκαν στην Ελλάδα ήταν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες, 112 άτομα προσωπικό με 23 οχήματα, που ρίχτηκαν στη μάχη στην Εύβοια.

Σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας ανέδειξε μία συγκινητική ιστορία αλληλεγγύης ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Ρουμάνο πυροσβέστη.

«Ο Σπύρος και ο Φλορίν εντάσσονται στις ομάδες Ελλήνων και Ρουμάνων πυροσβεστών που δίνουν μάχη μαζί για να σβήσουν τις φωτιές στο νησί Εύβοια. Στο τέλος μιας τέτοιας αποστολής και πριν μεταβούν σε άλλο σημείο, ο Έλληνας πυροσβέστης δήλωσε στον Ρουμάνο συνάδελφό του: Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ!. Για να λάβει την απάντηση: Επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε ξανά, αλλά σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι», αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο του Φλορίν. Στο τηλέφωνο ήταν η σύζυγος του Ρουμάνου πυροσβέστη που τον περιμένει, μαζί με τα δύο τους παιδιά πίσω στην πατρίδα.

«Έχεις παιδί και ήρθες Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές;» τον ρώτησε τότε ο Σπύρος, που σχολίασε πως πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για τον Ρουμάνο να βρίσκεται εδώ και να σκέφτεται την οικογένειά του. «Είναι πιο δύσκολο για σένα τώρα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές», του απάντησε ο Φλορίν.

Πριν αποχαιρετιστούν, ο Έλληνας πυροσβέστης του προσέφερε τη σημαία της Ελλάδα για να τιμήσει τον συνάδελφό του. «Σας την προσφέρω με όλη μου την καρδιά γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Παρακαλώ πείτε το και στα παιδιά σας», του είπε.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργείου Εσωτερικών:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Τοπικές καταιγίδες και χαλάζι την Τετάρτη - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Ρoή Ειδήσεων