ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Παράταση σε Ζάκυνθο και Χανιά – Ποια μέτρα ισχύουν

Μίνι lockdown
Ποιες ώρες θα είναι κλειστά τα μαγαζιά το βράδυ
ASSOCIATED PRESS/ Aggelos Barai

Ανακοινώθηκε παράταση στο lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά - Μέχρι πότε ισχύει

Η Πολιτική Προστασία με ανακοίνωσή της τονίζει πως το μίνι lockdown που επιβλήθηκε εδώ και μία εβδομάδα σε Χανιά και Ζάκυνθο παίρνει παράταση.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως η ισχύς των τοπικών lockdown στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, μετά την αξιολόγηση εκ νέου των επιδημιολογικών δεδομένων από την υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση, παίρνει παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00.

Επίσης, η Πολιτική Προστασία υπενθυμίζει ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Φλερτάρουν με το lockdown τέσσερις περιοχές της χώρας

Μετά από το Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Ζάκυνθο, άλλες τέσσερις περιοχές της χώρας είναι στα πρόθυρα του lockdown με την επιτροπή να αποφασίζει σήμερα το αν θα εισηγηθεί για έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Η διασπορά κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι αυξημένη και ο προβληματισμός σε ειδικούς και κυβέρνηση έκδηλη. Ιδίως από τη στιγμή που αρκετές τουριστικές περιοχές εμφανίζουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, γεγονός που τις απειλεί με τοπικό lockdown, όπως ακριβώς συνέβη σε Χανιά και Ηράκλειο στην Κρήτη η οποία «βράζει» από κορονοϊό αλλά και με τη Ζάκυνθο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τέσσερις περιοχές οι οποίες φλερτάρουν με τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Ο λόγος για τη Νάξο, τη Ρόδο, την Ευρυτανία και την Πιερία. Ειδικότερα τα δυο νησιά, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο… συναγερμού στον δείκτη θετικότητας και η επιβολή μέτρων δείχνει αναπόφευκτη.

Σε ανάλογη θέση, και στο μικροσκόπιο των ειδικών, είναι κι άλλες περιοχές - ειδικά τουριστικού ενδιαφέροντος - όπως η Πάρος και η Τήνος που επίσης παρουσιάσουν επιβαρυμένη εικόνα...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική