ΕΛΛΑΔΑ

Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους στον Οίκο Ναύτου

Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους στον Οίκο Ναύτου

Δεν απέφυγαν τελικά την ταλαιπωρία οι ασφαλισμένοι που βρέθηκαν σήμερα στον Οίκο Νάυτου στην πλατεία Τερψιθέας...

Περίπου 800 άτομα βρέθηκαν από τις 4 τα ξημερώματα εκεί και όποιος βρέθηκε στην περιοχή νόμιζω πως επρόκειτο για διαδήλωση. Σύμφωνα με εργαζόμενους στον Οίκο Ναύτου, έως το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί από το ταμείο περισσότερα από 1.000 άτομα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν προχωρήσει σε διακοπή των πιστώσεων προς τον Οίκο Ναύτου και οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πήγαν σήμερα να καταθέσουν τις αποδείξεις και τα δικαιολογητικά, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους.

Η Μαρία Δίπλα, πρόεδρος του Οίκου, τόνισε πως έπειτα από συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΝΑΤ Χρήστο Φωτίου και τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαο Λίτινα, θα αποσταλεί εντός της ημέρας επιταγή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να καλυφθούν οι χρεωστούμενες πιστώσεις προς τα φαρμακεία.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να πει ότι έχει ήδη ζητηθεί από το ΝΑΤ να γίνει και η καταβολή των υπόλοιπων πιστώσεων προς τρίτους, που αφορούν νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς.

Το ποσό που υπολογίζεται πως χρωστά ο Οίκος Ναύτου την τελευταία διετία, προς φαρμακεία, γιατρούς και νοσοκομεία ανέρχεται στο ποσό των 130 εκατ. ευρώ.