ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Μία μέρα νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Μίκης Θεοδωράκης κηδεία
Η αναβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό
INTIME NEWS

Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται η χώρα για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη - Την Τετάρτη τελικά η νεκρώσιμος ακολουθία στις 3 το μεσημέρι από τη Μητρόπολη Αθηνών

Μία ημέρα νωρίτερα απ' ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Συγκεκριμένα, η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. της Τετάρτης, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η αναβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολης. Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο ταφής του μεγάλου μας συνθέτη ο οποίος είχε εκφράσει, ως τελευταία του επιθυμία, να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του»

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, o γιος του Μίκη Θεοδωράκη θέλησε την Παρασκευή να αναφερθεί στην επιθυμία του πατέρα του, αναφερόμενος στον τόπο ταφής του και την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στο θέμα.

Ο Γιώργος Θεοδωράκης, μέσω ενός μικρού κειμένου το οποίο δημοσίευσε τόνισε πως η τελευταία επιθυμία του πατέρα του θα γίνει σεβαστεί ενώ αναφέρεται και στον πόνο που νιώθει λόγω της απώλειας που βιώνει.

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε» έγραψε ο Γιώργος Θεοδωράκης.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία.

Αφορμή για την απόφαση αποτέλεσε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με άρθρο 15 του νόμου 4368/2016 μπορεί κάποιος να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας του (τόπο, τύπο κλπ), αρκεί να υπογράψει σχετική συμβολαιογραφική πράξη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Ψυχρός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης - Υποστηρίζει πως άλλοι έκαναν το έγκλημα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;

Βασίλης Τσεκούρας στο Newsbomb.gr: Γεννήθηκα δεύτερη φορά από... θαύμα