ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Παρατείνεται το λαϊκό προσκύνημα για μια ώρα

Λαϊκό προσκύνημα Μίκης Θεοδωράκης (6/9)
Έως τις 20:00 το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη
Intime News

Παρατείνεται για μία ώρα, έως τις 20:00, το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η παράταση γίνεται λόγω της καθυστέρησης έναρξης του λαϊκού προσκυνήματος. Η σορός του έφτασε λίγο πριν από τις πέντε στo παρεκκλήσι της Μητρόπολης με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί να χειροκροτά και να φωνάζει «αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς».

Από τους πρώτους που έφτασαν στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα. Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν. Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο ζωγράφος που βρέθηκε κρεμασμένος στη Ραφήνα - Το 2013 είχε σκοτώσει τη μάνα του

Έρχεται αύξηση όλων των καθαρών μισθών από το 2022 - Υπολογίστε το όφελος

Μίκαελ Σουμάχερ: «Ραγδαία η βελτίωση της υγείας του» - Αποκαλύψεις από ντοκιμαντέρ του Netflix