ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε το εννιάμερο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά (pics)

Πραγματοποιήθηκε το εννιάμερο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά (pics)
Σε μία λιτή τελετή χωρίς πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε το εννιάμερο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.
Zarpanews.gr

Σε μία λιτή τελετή χωρίς πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε το εννιάμερο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.

Στο μνημόσυνο του αγαπητού μουσικοσυνθέτη και μεγάλου Έλληνα, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μέλη του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και φίλοι και άνθρωποι του κύκλου του.

Στον τάφο του Μίκη συγκεντρώθηκαν λουλούδια και μηνύματα ανθρώπων που τον εκτιμούσαν και τον θαύμαζαν και τόσο σήμερα, όσο και τις προηγούμενες ημέρες μετά την κηδεία, επισκέφθηκαν τον τάφο του για να τον αποχαιρετήσουν.

Δείτε την gallery:

Περνώντας πια στη σφαίρα της αθανασίας μέσα από το σημαντικό του έργο, τις ιδέες και τη στάση ζωής, που θα τον κρατούν πάντα ζωντανό στην καρδιά και τη μνήμη μας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο κορυφαίος μας συνθέτης έφυγε στις 2/9 από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Κρητικός στην καταγωγή, ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε στη Χίο, στις 29 Ιουλίου του 1925. Ο πατέρας του, Γιώργος Θεοδωράκης, δικηγόρος και ανώτερος κρατικός υπάλληλος, υπέστη πολλές μεταθέσεις και διώξεις, επειδή ήταν βενιζελικός. Έτσι, ο Μίκης πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επαρχίας, γεγονός που τον βοήθησε να εξοικειωθεί με τα παραδοσιακά ακούσματα και τη μουσική της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στο μεγαλύτερο μέρος της εφηβείας του, έμεινε στην Τρίπολη. Εκεί άκουσε για πρώτη φορά την «Ενάτη Συμφωνία» του Μπετόβεν και αποφάσισε να γίνει συνθέτης, εκεί ανακάλυψε την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και, σε ηλικία 17 ετών, έδωσε την πρώτη του συναυλία, παρουσιάζοντας το έργο του, «Κασσιανή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η Κατερίνα Σαραντοπούλου

Απίστευτος τσακωμός ελληνικού ζευγαριού στη Γερμανία κάνει τον γύρο του διαδικτύου (vid)

ΔΕΘ 2021: Τι είδε ο Μητσοτάκης στα περίπτερα - Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα drones και ο νέος ΟΑΕΔ