ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Μεγαλείο ψυχής από μικρό παιδί - Έδωσε τον κουμπαρά του για να βοηθήσει τους φτωχούς

Βόλος: Μεγαλείο ψυχής από μικρό παιδί - Έδωσε τον κουμπαρά του για να βοηθήσει τους φτωχούς

Βόλος Την σπουδαία κίνηση του παιδιού έκανε γνωστή ο σύλλογος του «Εσταυρωμένου».

Συγκίνηση και θαυμασμό προκαλεί η ανάρτηση του Συλλόγου του «Εσταυρωμένου», γραμμένη από ιερέα της πόλης του Βόλου, με παιδί που παρέδωσε τον κουμπαρά με τις οικονομίες του, με σκοπό τη βοήθεια των φτωχών και κατατρεγμένων παιδιών.

Η κίνηση της ελεημοσύνης και της ενσυναίσθησης, σε συνδυασμό με την σημαντικότητα της παιδείας που προσφέρουν οι γονείς στα παιδιά τους, είναι δυνατά μηνύματα άξια προσοχής. «Τελικά, τα παιδιά μας διδάσκουν και μας καθοδηγούν σε έργα αγάπης και αλληλεγγύης!», καταλήγει ο ιερέας.

Η ανάρτηση στην σελίδα του «Εσταυρωμένου» γράφει: «Προ μηνός, μ’ επισκέφτηκε στο εξομολογητήριο μια ευλογημένη οικογένεια. Εξομολογήθηκαν οι γονείς και στη συνέχεια κάθισε απέναντι από τον πνευματικό ο μικρός υιός τους, παιδί του Δημοτικού Σχολείου. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου κρατούσε σφικτά στα χέρια του ένα μικρό κόκκινο κουτάκι. Αφού τελείωσε την εξαγόρευση των αμαρτιών του, το άφησε με χαρά πάνω στο τραπέζι του πνευματικού…

-Πάτερ, αυτός είναι ο κουμπαράς μου. Σε παρακαλώ να δώσεις αυτά τα χρήματα σε φτωχά παιδάκια… Έμεινα άφωνος!!! Το παιδί αυτό προσέφερε όλο το περιεχόμενο του χαρτζιλικιού του!!! Σκέφτηκα πως αυτό που ζούσα εκείνη τη στιγμή ήταν ο καρπός του αγίου παραδείγματος των γονέων του…Εκείνοι δίδαξαν στο παιδί τους την ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ, εν συνδιασμώ με την εξομολόγηση!!! Τα παιδάκια μας είναι εύπλαστα στην μικρή τους ηλικία και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις πράξεις και τα λόγια μας… Όλα καταγράφονται -ως βιώματα- στην λευκή ψυχή και το νου τους… Ας δοξάσουμε το Θεό και γι’ αυτά τα θεάρεστα παραδείγματα που μας προσφέρει… Τελικά, τα παιδιά μας διδάσκουν και μας καθοδηγούν σε έργα αγάπης και αλληλεγγύης!»

Πηγή: Magnesianews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στα Καλύβια με επτά τραυματίες: Οι δυο σε σοβαρή κατάσταση - Τραυματίστηκαν και τρία παιδιά

Χαστούκι για την Τουρκία η EUMED 9: Επιστροφή της Ευρώπης στη Μεσόγειο

Κορονοϊός: Ποιες ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο από Covid-19 παρά τον εμβολιασμό τους