ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Στο «κόκκινο» με αύξηση νοσηλειών στα νοσοκομεία - Άνοιξε πάλι η κλινική Covid Νάουσας

Ημαθία: Στο «κόκκινο» με αύξηση νοσηλειών στα νοσοκομεία - Άνοιξε πάλι η κλινική Covid Νάουσας

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ημαθία  έχει επιφέρει και αύξηση των νοσηλειών τόσο στις ΜΕΘ όσο και στις απλές κλίνες COVID

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη συνεχίζει να είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ημαθία, με την Περιφερειακή Ενότητα να εξακολουθεί να βρίσκεται στις «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη.

Τα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, έφτασαν τα 55, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα που ήταν στα 93, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι χθες η περιοχή κατέγραφε 66,14 κρούσματα, ανά 100.000 πληθυσμό, έχοντας μια από τις χειρότερες επιδόσεις πανελλαδικά.

Η αύξηση των κρουσμάτων παράλληλα, έχει επιφέρει και αύξηση των νοσηλειών τόσο στις ΜΕΘ όσο και στις απλές κλίνες COVID. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Βασίλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος μίλησε στο grtimes.gr η προσέλευση ασθενών είναι μεγάλη και πως οι απλές κλίνες Covid έχουν γεμίσει, τόσο στη Βέροια, όσο και στη Νάουσα στην οποία η κλινική Covid, ξανά άνοιξε για αυτόν τον λόγο.

Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε πως και την επόμενη εβδομάδα, με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Ημαθία θα παραμείνει στο «κόκκινο».

«Δεν είναι καλή η κατάσταση, για αυτό και είμαστε ακόμη "κόκκινοι" στον επιδημιολογικό χάρτη. Δεν έχει ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων» επισημαίνει ο κ. Διαμαντόπουλος, αποδίδοντας την αύξηση των κρουσμάτων στη μη τήρηση των μέτρων και στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

«Νομίζω πως παρα-χαλάρωσε ο κόσμος, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων, τα πάντα… Είναι γνωστό πως και το ποσοστό εμβολιασμού δεν είναι και από τα πιο υψηλά στη χώρα. Παίζει και αυτό τον ρόλο του, αλλά πιστεύω ότι ευθύνεται κυρίως η χαλάρωση του κόσμου», καταλήγει

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Λεβέντης: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και διασωληνώθηκε ξανά

Χάος στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μετά τα χημικά και τις μολότοφ, ανήλικες έδειραν δύο συμμαθήτριές τους

Παρμενίων 21: Μήνυμα στον Ερντογάν από τον Έβρο - Σφοδροί βομβαρδισμοί από αεροπορία & τεθωρακισμένα