ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ρομά ξυλοκόπησαν δύο αστυνομικούς

Βόλος: Ρομά ξυλοκόπησαν δύο αστυνομικούς

Νέο επεισόδιο σε βάρος αστυνομικών σημειώθηκε λίγη ώρα  μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (30/8), όταν περίπου 15 Ρομά, που διασκέδαζαν σε σπίτι, επιτέθηκαν κατά δύο αστυνομικών, που πήγαν να κάνουν έλεγχο για διατάραξη κοινής ησυχίας στον οικισμό Αλιβερίου, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσουν ελαφρές σωματικές βλάβες.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, από τους «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου, αναγνωρίστηκαν τρεις, οι δύο συνελήφθησαν και αναζητείται ένας τρίτος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Νέα Ιωνία δύο Ρομά 34 και 46 χρονών, ενώ αναζητείται ένας 41χρονος, για απείθεια, βία κατά αστυνομικών, εξύβριση, απειλή και μη λήψη μέτρων προστασίας κατά του Covid.

Οι κατηγορούμενοι βρισκόταν με άλλους δέκα και πλέον ομοφύλους τους σε σπίτι και διασκέδαζαν με δυνατής έντασης μουσική, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ηρεμήσουν κάτοικοι που εργαζόταν ή παιδιά που είχαν σχολείο το πρωί.

Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και έξω από το σπίτι πήγαν δύο αστυνομικοί 44 και 41 χρονών, για να βεβαιώσουν παράβαση διατάραξης κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 15 Ρομά που βρισκόταν στο σπίτι βγήκαν έξω και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, χτυπώντας τους, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσουν σωματικές βλάβες και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στις 9 το πρωί η Αστυνομία πήγε ξανά στο σπίτι, συνέλαβε τους δύο δράστες και αναζητά έναν τρίτο που αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στο επεισόδιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: «Έκρηξη« της οικογένειας για την Έφη Κακαράντζουλα - «Σκύλα, μας διέλυσες»

Έφη Κακαράντζουλα σε Ιωάννα: «Εσύ γνωρίζεις γιατί σου έριξα το βιτριόλι»

The Bachelor: «Η Ακρόπολη τι χρώμα είναι; Μένει κανείς εκεί; Έχει παράθυρα;» (video)