ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Από τι προήλθε η φωτιά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αράξου

Πάτρα: Από τι προήλθε η φωτιά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αράξου
Η πυρκαγιά, τέθηκε υπό έλεγχο αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες της φωτιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο, εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, στη Δυτική Αχαΐα. 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες της φωτιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο, εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, στη Δυτική Αχαΐα. Την προανάκριση έχουν αναλάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας και από τα μέχρι τώρα δεδομένα όπως πληροφορείται η «Πελοπόννησος της Δευτέρας», αποκλείονται τα σενάρια του εμπρησμού ή της δολιοφθοράς.


Σύμφωνα με το pelop.gr, η φωτιά που έγινε αντιληπτή κοντά στο χώρο της περίφραξης του αεροδρομίου, από αγρότη ο οποίος και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, φαίνεται πως δεν μπήκε από ανθρώπινο χέρι. Εκείνο που ερευνάται διεξοδικά με βάση την εικόνα που κατεγράφη κατά την αυτοψία στο χώρο του συμβάντος, από τα αρμόδια όργανα της 116 ΠΜ και της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ» η φωτιά να προκλήθηκε από σπινθήρα(!) που προήλθε από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ενδεχόμενο που ενισχύεται και από τη μαρτυρία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αχαΐας Κώστα Ταπεινού. «Το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, ήταν ακριβώς κάτω από τέσσερις κολόνες ρεύματος, περίπου δυο μέτρα εντός της περίφραξης του στρατοπέδου», δήλωσε στην «ΠτΔ». Η πυρκαγιά, τέθηκε υπό έλεγχο αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.


Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Ο κίνδυνος να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις ήταν κάτι παραπάνω από ορατός, αφού πλησίασε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής τις αποθήκες πυρομαχικών της πολεμική αεροπορικής βάσης. «Οι φλόγες έγλειφαν τις αποθήκες που ήταν γεμάτες. Μας βοήθησε ο Θεός, γιατί εάν η φωτιά εκδηλωνόταν βράδυ που δεν μπορούσαν να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, θα καιγόταν όλο το αεροδρόμιο. Εάν έπιαναν φωτιά οι αποθήκες πυρομαχικών, σήμερα θα μιλάγαμε για ανυπολόγιστη καταστροφή και ανθρώπινες απώλειες», ανέφερε ο κ. Ταπεινός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στον Άγιο Παντελεήμονα: Με τέσσερις σφαίρες σκότωσαν τον 39χρονο – Ποιο ήταν το θύμα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου – Έρχονται «εν δυνάμει επικίνδυνες καταιγίδες από Τετάρτη»

Θα νικούσε στο GNTM: Η 18χρονη που χάζεψε τους πάντες στο «The Voice» (Vid)