ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα ελευθερίας για τους πλήρως εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα ελευθερίας για τους πλήρως εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα άρουν κάθε μέτρο για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Την προσεχή Τετάρτη αναμένονται νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα σχετικά με τους εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους πολίτες, με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους να προσανατολίζονται στην άρση των μέτρων για όσους έχουν πραγματοποιήσει πλήρως το εμβολιαστικό σχήμα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ οι εμβολιασμένοι θα πάψουν να έχουν τους περιορισμούς που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, είναι δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν ελευθερία κινήσεων και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, δηλαδή να έχουν ελευθερία κινήσεων ακόμα και μετά τη 1 το βράδυ όντας παράλληλα όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης, όταν βέβαια είναι μόνο για εμβολιασμένους. «Θα είναι πολύ πιο εμφανής η κανονικότητα στη ζωή των εμβολιασμένων συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους», σχολίαζαν στον ΣΚΑΪ κυβερνητικά στελέχη.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες πειθούς των ανεμβολίαστων. Είναι χαρακτηριστικό χθες (Κυριακή) έγιναν μόνο 390 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες, αν όχι την Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινωθεί η συμβουλευτική επιτροπή του υπουργού Υγείας, η επιτροπή δημόσιας υγείας όπως θα ονομάζεται, η οποία θα είναι μια μικρή επιτροπή περίπου επτά ατόμων. Διευκρινίζεται ότι θα παραμείνει και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα έχει κι αυτή ένα συμβουλευτικό ρόλο, αλλά τις κύριες συμβουλές θα τις δίνει αυτή η επιτροπή στον υπουργό για όλα τα θέματα δημόσιας υγείας όχι μόνο τα θέματα του κορονοϊού.

Δεν ξανακλείνει η χώρα και οι εμβολιασμένοι θα έχουν μια κανονικότητα στη ζωή τους, είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει την Τετάρτη η κυβέρνηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp - Συναγερμός σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο

Αποκαλύψεις για τον 58χρονο που «μπούκαρε» στη Βουλή - Τι λένε στο Newsbomb.gr συγχωριανοί του

Συνελήφθη στην Ομόνοια τζιχαντιστής του ISIS - Είχε κάνει δύο αιτήσεις για άσυλο