ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - Λέκκας: Είχαμε προειδοποιήσει για τις πλημμύρες

Ευθύμιος Λέκκας πλημμύρες κακοκαιρία
Οι προειδοποιήσεις και οι προβλέψεις
Intime News

Στις πλημμύρες που έπληξαν την πυρόπληκτη Εύβοια αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

«Το είχαμε προσδιορίσει με κάθε ακρίβεια, για όλες τις περιοχές όπου είχαμε φωτιές», εξήγησε. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε πως έχουν γίνει και δημοσιευτεί μελέτες για το ποιες είναι οι δέκα περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν πλημμύρες, αν δεν γίνουν έργα, αναφέροντας μεταξύ άλλων, περιοχές της βόρειας Εύβοιας, όπως η Ισταία, αλλά και το Σχίνο, στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναφορικά με το αν υπήρχε χρόνος για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα από την περίοδο των φωτιών μέχρι αυτή των βροχών, υποστήριξε πως το ίδιο διάστημα υπήρξε φωτιά στο Τρώοδος, στην Κύπρο, φωτιά την οποία ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε καταστροφή όπως αυτή της εισβολής.

«Είχα την τύχη να είμαι από τους σχεδιαστές του έργου, επιθεωρήσαμε τα έργα τα οποία είχαν τελειώσει πριν από τέσσερις μέρες. Έτσι, ο πλημμυρικός κίνδυνος είναι μηδενικός στην Κύπρο», είπε σχετικά, σημειώνοντας πως οι φωτιές «ήταν το ίδιο ακριβώς διάστημα με διαφορά δέκα μέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Φίλης στο Newsbomb.gr: «Θερμό» επεισόδιο με Τουρκία και σύντομα – Να είμαστε προετοιμασμένοι

The Voice: Η 20χρονη που «τρέλανε» τους πάντες (videos)

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας – Προσπάθησε να εμβολίσει αστυνομικούς