ΕΛΛΑΔΑ

H Ιθάκη ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης με δωρεά 100 κάδων από το ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης»

Ανακύκλωση στην Ιθάκη
Η Ιθάκη ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης
Δήμος Ιθάκης

Πρόγραμμα ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας ξεκινά ο δήμος Ιθάκης με την πολύτιμη βοήθεια του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» το οποίο έκανε δωρεά 100 νέων ειδικών κάδων

Τις προσπάθειές του η Ιθάκη να γίνει ένα ακόμη καθαρότερο νησί εντείνει ο τοπικός δήμος ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος ανακύκλωσης δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» το οποίο προχώρησε σε δωρεά 100 νέων κάδων ανακύκλωσης όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας ευχαριστώντας το ίδρυμα για την βοήθειά του όσον αφορά «τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων και των επισκεπτών» της Ιθάκης.

Οι ειδικοί χρώματος μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν σε επίκαιρα σημεία στην Ιθάκη μετά και από συνεννόηση με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια

Υπενθυμίζεται ότι στους κάδους ρίχνουμε:
1) Aλουμίνιο: π.χ. τενεκεδάκια αναψυκτικών κλπ
2) Λευκοσίδηρο: π.χ. κουτιά από γάλα εβαπορέ κλπ
3) Πλαστικό: π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αποσμητικά, οδοντόκρεμες, πλαστικές σακούλες κλπ.
4) Γυαλί: π.χ. μπουκάλια και βαζάκια από τρόφιμα, χυμούς κλπ.
5) Χαρτί: π.χ. συσκευασίες από συσκευές, κουτιά χυμών, γάλακτος, δημητριακών, μπισκότων, χαρτοσακούλες κλπ.

Επισημαίνεται πως οτιδήποτε από τα παραπάνω απορρίπτεται στους κάδους, πρέπει να είναι άδειο και καθαρό, τα χαρτοκιβώτια να είναι διπλωμένα, για να μειωθεί ο όγκος τους, τα, δε, πλαστικά καπάκια να αφαιρούνται από τις συσκευασίες, καθώς αυτά ανακυκλώνονται διαφορετικά.

Υλικά που δεν απορρίπτονται στους κάδους είναι ενδεικτικά τα ακόλουθα: Υπολείμματα τροφών, ηλεκτρικές συσκευές, τζάμια, υφάσματα, μπαταρίες, αντικείμενα από ξύλο και δέρμα, χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες.

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο δήμος Ιθάκης «για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων, που θα γίνεται την περίοδο της χαμηλής τουριστικής κίνησης μια φορά την εβδομάδα, την δε περίοδο της υψηλής τουριστικής κίνησης δύο φορές την εβδομάδα, υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με την "Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Α.Ε. Ο.Τ.Α."»

Ήδη οι ενημερώσεις για το πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεκίνησαν από τα Δημοτικά Σχολεία στο Βαθύ και στον Σταυρό, όπου Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωπος της Εταιρείας Διαχείρισης ανέπτυξαν τα οφέλη από την επιτυχία του προγράμματος και μοίρασαν σακούλες ανακύκλωσης και έντυπες οδηγίες ενώ σε επόμενο στάδιο ανάλογη ενημέρωση θα έχουν και οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκείων της Ιθάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών νέα ισχυρή κακοκαιρία - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

Δολοφονία στον Εύοσμο: Η μητέρα μου με έβαλε να πω ότι με κακοποιούσε σεξουαλικά

The Voice: Η 20χρονη που «τρέλανε» τους πάντες (videos)