ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μίνα Γκάγκα: Έντονος προβληματισμός από το φαινόμενο των «αρνητών διασωλήνωσης»

ΜΕΘ κορονοϊός και αρνητές
Χρειάζονται μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων στην Θεσσαλονίκη, αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Intime News

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μίλησε για τους αρνητές διασωλήνωσης αλλά και για την προσπάθεια του υπουργείου να ενισχυθεί το ΕΣΥ

Για προσπάθεια την προσπάθεια του υπουργείου Υγείας, να ενισχυθεί το ΕΣΥ, με ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η υπουργός εξέφρασε ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας τη Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.

Σε ότι αφορά την ένταση της εκστρατείας ενημέρωσης του εμβολιασμού σε περιοχές που παρουσιάζουν χαμηλή κάλυψη είπε ότι προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα από μια σωστή ενημέρωση και ανέφερε ότι αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις από τους τρόπους που χρησιμοποιούνται σήμερα θα ήθελε πολύ να τις ακούσει.

«Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι να μιλήσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού και μία κοινή φωνή από όλους», επισήμανε η κα Γκάγκα.

«Αυτήν την εβδομάδα θα λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας όπου γιατροί θα απαντούν στα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό , θα υπάρξει και ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο έτσι ώστε να διευκολύνονται τα ραντεβού όπου υπάρχει πρόβλημα».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά άνω των 12 ετών, όπως και επίσης με την τρίτη δόση του εμβολίου, σε όλες τις ηλικίες η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι πηγαίνει ομαλά.

Η ίδια τέλος στάθηκε στο φαινόμενο των αρνητών διασωλήνωσης λέγοντας «μας στενοχωρεί. Είναι ένα φαινόμενο που έχει ως πηγή ένα σύνολο προβλημάτων. Έχουν αναπτυχθεί σχέσεις μη εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, με το κράτος, με οποιονδήποτε βρίσκεται σε κάποια θέση εξουσίας και βγαίνει μια αντίδραση που δεν έχει σχέση με αυτό κάθε αυτό το εμβόλιο», ανέφερε η κα Γκάγκα, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο που θα πάρει καιρό να αλλάξει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα

Καταδίωξη - Πέραμα: Οι αντικρουόμενες καταθέσεις και τα ερωτήματα

Καιρός – Μαρουσάκης: Το «ατμοσφαιρικό βουνό» φέρνει άστατο καιρό – Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις

Ρoή Ειδήσεων