ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επεισόδια με Ρομά σε λεωφόρο ΝΑΤΟ, Ζευγολατιό και Πύργο - Εμπόλεμη ζώνη η Πατρών - Πύργου

Νέα επεισόδια με Ρομά σε λεωφόρο ΝΑΤΟ, Ζευγολατιό και Πύργο - Εμπόλεμη ζώνη η Πατρών - Πύργου
Φωτιές σε λάστιχα και κάδους στα Σαγέϊκα
tempo24.news

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις τάξεις των Ρομά, μετά την αιματηρή καταδίωξη και το θάνατο ενός 20χρονου αστυνομικού από πυρά αστυνομικών.

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες έτσι και σήμερα οι αθίγγανοι έχουν κλείσει δρόμους καίγοντας λάστιχα και διάφορα υλικά, ενώ σε διάφορα σημεία της Αθηνών - Κορίνθου, στην Πατρών Πύργου αλλά και στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ έχουν αποκλείσει και πάλι την κυκλοφορία.

Πατρών - Πύργου: Ρομά μετέτρεψαν την εθνική οδό σε εμπόλεμη ζώνη

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε η νέα εθνική οδός Πατρών - Πύργου στο ύψος των Σαγεϊκων, καθώς Ρομά έκλεισαν τον δρόμο και έβαλαν φωτιά σε κάδους και λάστιχα στο οδόστρωμα. Οι διαδηλωτές αποώρησαν από το σημείο αργά το βράδυ της Πέμπτης, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών.

Δείτε φωτογραφίες από το σκηνικό «πολέμου» στα Σαγέϊκα:

Στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τους ίδιους λόγους έχουν συγκεντρωθεί δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος της Ροδοδάφνης, στο Αίγιο και σύμφωνα με την Αστυνομία πετούν αντικείμενα, με αποτέλεσμα να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό.

Επίσης, ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στους κόμβους της Γαστούνης και του Λευκοχωρίου στην Ηλεία.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ

Ένταση επικρατεί και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ με τους Ρομά να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδόστρωμα και να πραγματοποιείται μέσω παράκαμψης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Λόγω συγκέντρωσης ατόμων, διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Νάτο από την οδό Αγίου Γεωργίου στο ρεύμα προς Άνω Λιόσια και από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ρεύμα προς Αττική».

Ρομά απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή στις Κρίνες Κορινθίας

Τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, επιχείρησαν να αποκλείσουν εκ νέου απόψε ομάδες διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την περιοχή, Κρίνες, Κορινθίας, όπου απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή. Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το σημείο αργά το βράδυ της Πέμπτης και σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δρομολόγια των τρένων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε απόψε στην εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου, στο ύψος της Νέας Κίου, όπου οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές στο οδόστρωμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τη στρατιωτική παρέλαση - Όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα» από τον πιλότο της ομάδας Ζευς

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»