ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σχολεία: Τρία τμήματα κλειστά στα 90.000 - Καλύτερη η εικόνα στα πανεπιστήμια

Κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία
Στα παιδιά 12-14 το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 20% και το 30%
Intime News

Κορονοϊός -Όλες οι ειδήσεις: Ως καλή επιδημιολογικά, χαρακτηρίζεται η εικόνα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια όλης της επικράτειας  

Μόλις τρία σχολικά τμήματα στα 90.000 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τη υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, η οποία τόνισε πως η εικόνα αυτή «δεν είναι δυσάρεστη», αφού τα κρούσματα βρίσκονται κάτω του 1%.

Σε μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η κα Μακρή ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι ειδικοί «δεν μας έχουν υποδείξει αλλαγή στα πρωτόκολλα», ενώ τόνισε ότι η υπουργέιο Παιδείας παρακολουθεί την κατάσταση. «Παρακολουθούμε και την παγκόσμια πρακτική και κάνουμε αυξημένο testing», είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, η οποία μίλησε την Παρασκευή (29/10) στον ΣΚΑΪ, καλύτερη είναι η εικόνα στα πανεπιστήμια γιατί «έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερους, ξέρουν να προστατεύονται και εμβολιάστηκαν νωρίς».

Για την πορεία των εμβολιασμών σε καθηγητές και δασκάλους, η κ. Μακρή είπε ότι το ποσοστό στη δευτεροβάθμια ήταν ήδη υψηλό και μαζί με τους νοσήσαντες έφτασε το 90%.

Στα παιδιά 12-14το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 20% και το 30% στην άλλη ηλικιακή κατηγορία, επισήμανε.

«Λόγω του εμβολιασμού και των αυξημένων τεστ τα παιδιά από 12-18 έχουν ποσοστά 2,5 φορές λιγότερα από όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και πριν αρχίσει ο εμβολιασμός» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για μεικτούς χώρους – «Όχι» σε οριζόντιο lockdown

Άγριο έγκλημα στην Κρήτη - Σκότωσε με μαχαίρι την πρώην σύζυγό του και απειλεί να αυτοκτονήσει

Καταρρέει ο Ερντογάν: «Χαριστική βολή» η ενεργειακή κρίση – Ο κίνδυνος για την Ελλάδα