ΕΛΛΑΔΑ

Πέραμα: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αναστολής ποινής τριών χρυσαυγιτών

Πέραμα: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αναστολής ποινής τριών χρυσαυγιτών
Intime - Φωτογραφία αρχείου

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκρινε πως δεν πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τριών μελών της Χρυσής Αυγής 

Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών τα αιτήματα τριών χρυσαυγιτών, που ζητούσαν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους και την έξοδο τους από τη φυλακή.

Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε το αίτημα του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή, αφού ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό και να βρεθεί εκτός φυλακής. Υπενθυμίζεται, ότι ο συγκεκριμένος εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις πράξεις της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

«Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω σχετικά με το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Νίκη-Αναστασία Μουζάκη σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης του Αναστάσιου Πανταζή.

Ο πυρηνάρχης Περάματος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας προκειμένου να βρεθεί εκτός φυλακής, ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε η σύζυγός του, υποστηρίζοντας ότι δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα.

«Τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο» υποστήριξε η εισαγγελική λειτουργός ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση.

Το ίδιο δικαστήριο εξέτασε σήμερα και την αίτηση του Αναστάσιου Αναδιώτη, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ως μάρτυρας κατέθεσε η μητέρα του, η οποία ανέφερε ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτός, χωρίς να πείσει τους δικαστές.

Τέλος, η αίτηση του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για τον Μπάμπη Ζαχαρόπουλο: Πήγε τον πατέρα του στο νοσοκομείο, δεν άντεξε και πέθανε

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι

Σάλος με τη δήλωση Πορτοσάλτε για τους ντελιβεράδες (vid)