ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Αντωνιάδης: Ένα βήμα πριν την άσκηση ποινικής δίωξης για τον δικηγόρο κατά των εμβολιασμών

Νίκος Αντωνιάδης: Ένα βήμα πριν την άσκηση ποινικής δίωξης για τον δικηγόρο κατά των εμβολιασμών
Η δικογραφία για τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη που πρωτοστατεί κατά των εμβολιασμών βρίσκεται στην εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Τετάρτης

Η δικογραφία για τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη που πρωτοστατεί κατά των εμβολιασμών βρίσκεται στην εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Τετάρτης

Ένα βήμα πριν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του βρίσκεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάση του νέου ποινικού κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, (πλημμελήματα).

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε διαβιβαστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία ο δικηγόρος εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορονοϊος, αλλά και πως οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο.

Άμεσα από την εισαγγελία διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί χθες από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Μετά τη σύλληψη του ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης αφέθηκε ελεύθερος καθώς εξαιτίας της επαγγελματικής του ιδιότητας έχει ειδική δωσιδικία. Πάντως, σήμερα η δικογραφία επέστρεψε πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μελετηθεί για να αποφασιστεί το εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δικηγόρου ή εάν θα συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα.

Στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του δικηγόρου, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

Παράλληλη έρευνα για τον δικηγόρο

Υπενθυμίζεται, ότι στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών έχει μπει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και η υπόθεση θανάτου μιας 54χρονης αρνήτριας της πανδημίας, η οποία αρνήθηκε τη διασωλήνωση και κατέληξε στον Ευαγγελισμό. Ο προβολέας της έρευνας, είχε πέσει πάνω στον γνωστό δικηγόρο αλλά και στον σύζυγο της 54χρονης γυναίκας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται πως ο δικηγόρος στην επικοινωνία που είχε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της 54χρονης, έδινε ακόμα και ιατρικές συμβουλές προτρέποντάς την να αγνοήσει τις συμβουλές των γιατρών!

«Βοήθεια. Με διασωληνώνουν ενάντια στη θέληση μου. Ευαγγελισμός δωμάτιο 660. Ενημερώστε όποιον μπορεί να με βοηθήσει» έγραφε στα social media. Μάλιστα, ο σύζυγός της ενημέρωνε τους διαδικτυακούς φίλους ότι ζήτησε τη βοήθεια δικηγόρου, γνωστό για τη δράση του στο κίνημα κατά των εμβολιασμών. «Έχουμε επικοινωνήσει ήδη με τον δικηγόρο» σημείωνε, ενώ κάποιες ημέρες νωρίτερα έγραφε: «Όταν κάποιος δηλώνει “Εγώ είμαι με τους ειδικούς” και κάνει το “μπόλι” γι’ αυτόν τον λόγο, παρακαλώ πολύ να πάρει μερικές βαθιές ανάσες και να ρίξει πάνω του ένα κουβά με παγωμένο νερό».

Και τα δύο πρόσωπα εξετάζονται για τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης ή την πλημμεληματική μορφή του αδικήματος, ενώ ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι γιατροί του Ευαγγελισμού που ενεπλάκησαν στη νοσηλεία της. Ο ιατρικός φάκελος της 54χρονης εξετάζεται ενδελεχώς, ενώ η δικογραφία προχωρά με την μορφή του κατεπείγοντος και τα αποτελέσματά της αναμένονται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία για τον Τρύφωνα Αλεξιάδη: Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ μιλούσε στη Βουλή

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης ο δικηγόρος που πρωτοστάτησε κατά των εμβολιασμών

Νίκαια: Καρέ - καρέ η στιγμή της δολοφονίας του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου (Προσοχή σκληρές εικόνες)