ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για πάνω από 7.500 - Αγωνία για τους διασωληνωμένους

Κρούσματα σήμερα
Πότε αναμένεται κορύφωση της πανδημίας
AP

Σε υψηλά επίπεδα αναμένονται τα κρούσματα σήμερα, με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr να κάνουν λόγο για πάνω από 7.500. 

Αν και τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται ότι οι μολύνσεις έχουν σταθεροποιηθεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα σημειώσουν περαιτέρω αύξηση.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας το καλό σενάριο, με βάση τα μοντέλα, δείχνει ότι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, θα κινηθεί στις τιμές που είμαστε σήμερα, γύρω στα 7.000 κρούσματα, αν και κάποιες μέρες θα διαμορφωθούν και 8.000 ή λίγο παραπάνω. Ωστόσο, οι σκληροί δείκτες των διασωληνώσεων και των θανάτων θα κορυφωθούν 2-3 εβδομάδες μετά την κορύφωση των κρουσμάτων και μέσα στα Χριστούγεννα θα σταθεροποιηθούν.

«Υπάρχει και μιας μειωμένης πιθανότητας εξέλιξη να πάμε λίγο καλύτερα, να δούμε δηλαδή μια εβδομάδα νωρίτερα την κορύφωση στα κρούσματα και να είμαστε κάτω από 7.000 κρούσματα, γύρω στα 6.600-6.700», σημείωσε ο καθηγητής τονίζοντας ότι είμαστε σε μια σταθεροποιημένη κορύφωση στα κρούσματα.

Αναφερόμενος στις διασωληνώσεις και τους θανάτους, ανέφερε ότι δε θα δούμε αρνητικά ρεκόρ ως προς τα προηγούμενα κύματα, αλλά ένα σενάριο που θέλει τους διασωληνωμένους να προσεγγίζουν τους 650 είναι πιθανό, ενώ εκτίμησε ότι οι στους θανάτους δε θα υπάρξει μέρα που θα υπερβούν τους 100. Πάντως, ο κ. Τζανάκης προέβλεψε ότι την Άνοιξη του 2022 το τείχος ανοσίας θα αγγίξει το 80%-85% και η πανδημία θα μετατραπεί σε ενδημία, όπως είναι η γρίπη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο με τους επτά νεκρούς και οκτώ τραματίες στην Εγνατία: Εικόνες ντοκουμέντο

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία