ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Λαμία: 60 ασθενείς στις ΜΕΘ - Διασωληνωμένοι ψάχνουν για κρεββάτι

ΜΕΘ
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου δεν υπάρχουν κενά κρεββάτια στις ΜΕΘ
Intime News

Πολύ δύσκολη χαρακτηριζεται η κατάσταση στη Λαμία, όπου διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ ψάχνουν για κρεββάτι

Από την Παρασκευή (19/11) δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής, ενώ οι ασθενείς αυξάνονται δραματικά. Οριακές καταστάσεις με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να υπερβάλλουν εαυτό και να εκπέμπουν SOS για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr αυτό το τριήμερο αποδείχθηκε πολύ δύσκολο για το Νοσοκομείο Λαμίας. Τα περιστατικά covid «γέμισαν» μετά την ΜΕΘ και την Κλινική που έφτασε στα όρια της μετρώντας 60 ασθενείς.

Διασωληνωμένοι στα Επείγοντα

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δύο τουλάχιστον σοβαρά περιστατικά να παραμένουν διασωληνωμένα από την Παρασκευή στα Επείγοντα περιμένοντας κρεβάτι σε κάποια ΜΕΘ, το οποίο δε βρίσκεται. Ομοίως, δύσκολη είναι η κατάσταση τουλάχιστον τριών ασθενών από το «Πέτρινο», εκ των οποίων οι δύο βρήκαν τελικά θέση στη ΜΕΘ Λαμίας.

Αυτό συνέβη, καθώς ισάριθμοι ασθενείς που μέχρι πρότινος ήταν διασωληνωμένοι στην Εντατική, ξεπέρασαν τα πολύ δύσκολα και πήραν εξιτήριο για την Κλινική. Πρόκειται για έναν 64χρονο από τη Λαμία που είχε διασωληνωθεί στις 9/11 και έναν 52χρονο από το Μώλο που είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ δύο ημέρες αργότερα.

Τη θέση τους πήραν δύο 60χρονοι από τη Λαμία, που έμειναν ένα 24ωρο διασωληνωμένοι στην Κλινική, ενώ αναζητείται κρεβάτι ΜΕΘ για έναν ακόμη 70χρονο ασθενή που είναι διασωληνωμένος.

Στα παραπάνω δραματικά περιστατικά προστέθηκε και ένας θάνατος 82χρονου Λαμιώτη που επίσης ήταν διασωληνωμένος στο Πέτρινο κτίριο και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που του δημιούργησε η covid-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ότι έγινε, έγινε συναινετικά»: Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό

Φρικτός θάνατος 8χρονης στο Κερατσίνι: Βίντεο ντοκουμέντο από το μοιραίο εργοστάσιο

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: «Διπλό» τίτλου στο ΟΑΚΑ – Δείτε τα γκολ του ντέρμπι (vids)