ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Το πρόβλημα μας παραμένει η μετάλλαξη Δέλτα

Βασιλακόπουλος μετάλλαξη Δέλτα Όμικρον
Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για την πανδημία και τις μεταλλάξεις.
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Θεοδώρος Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή παραμένει η μετάλλαξη Δέλτα. 

O καθηγητής Πνευμονολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού και το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, και γι’ αυτό το λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως πρόκειται για ένα «στέλεχος ανησυχίας», καθώς έχει αρκετές μεταλλάξεις στη μορφοποίησή του, εξηγώντας πως το στέλεχος «Δέλτα» είχε δύο μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα, ενώ αυτό έχει δέκα.

Ωστόσο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας σημείωσε πως «Έχουμε και άλλα στελέχη με αρκετές αλλαγές, αλλά δεν επικράτησαν», υπογραμμίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη μεταδοτικότητά του ή την ικανότητά του να ξεπερνά την ανοσοποίηση των εμβολίων.

«Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή παραμένει το στέλεχος “Δέλτα”» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, σημειώνοντας πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται σε θετική κατεύθυνση. «Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και να μην πληρώσει κανείς κανένα πρόστιμο» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, παρομοιάζοντας το πρόστιμο για το εμβόλιο με το πρόστιμο που υπάρχει για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους στους οδηγούς.

Τέλος, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επισήμανε πως είναι θετική η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνεται ο αναμνηστικός εμβολιασμός στους 4 μήνες, αντί για τους έξι που ισχύει τώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριος «καυγάς» Μητσοτάκη - Πολάκη στη Βουλή (vid)

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός