ΕΛΛΑΔΑ

Θωμαΐδης στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα στην Αττική θα ξεπεράσουν τα 20.000

Θωμαΐδης στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα στην Αττική θα ξεπεράσουν τα 20.000
Πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στην Αττική σε 20 ημέρες
ap

καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μίλησε στο Newsbomb.gr, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας με βάση την εικόνα του ιικού φορτίου στα λύματα.

Δραματική πρόβλεψη ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορoνοϊού ενδεχομένως να ξεπεράσει και τις 20.000 στην Αττική τις επόμενες είκοσι ημέρες, έκανε μιλώντας στο Newsbomb.gr, o καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως στην πρωτεύουσα τις τελευταίες 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο, κάτι το οποίο δεν έχει ξανά συμβεί από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας.

«Η εικόνα από τα λύματα τις τελευταίες 20 ημέρες δείχνει ότι επεκτείνεται η διασπορά και μέσα στο τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα το επίπεδο του επίπεδο του ιικού φορτίου που μετράμε αυτή την στιγμή στα λύματα είναι στα υψηλότερα επίπεδα που έχουμε ποτέ καταγράψει. Πριν από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες έχει γίνει πενταπλασιασμός», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr o καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ.

Αναφερόμενος στην μετάλλαξη Όμικρον ανέφερε πως, «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε εύκολα το πόσα ακριβώς κρούσματα θα δούμε το επόμενο διάστημα, διότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός μετρήσεων με μόνο την Όμικρον στα λύματα για να μπορέσουμε να συσχετίσουμε, τα θετικά κρούσματα. Τα μοντέλα που έχουμε με βάση τις μετρήσεις κάνει για τα προηγούμενα στελέχη, δεν εφαρμόζονται τώρα, γιατί η Όμικρον αλλάζει συνέχεια η κατανομή της. Το σίγουρο είναι πως με αυτά τα δεδομένα που έχουμε θα δούμε πάνω από 20.000 κρούσματα στην Αττική το επόμενο διάστημα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αυτό είναι το plan b αν ξεφύγει η κατάσταση λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Survivor: Μεγάλος καβγάς ανάμεσα σε Βαλάντη και Γιώργο - Ποιος πλήρωσε τα «σπασμένα» (vids)

Στερεύει από μαχητικά η Τουρκία: Στέλνει drones στο Αιγαίο – Απάντηση της HAF και βλέμμα στο μέλλον

Survivor: «Μπάρμπα μήπως τη γουστάρεις;», είπε στον Βαλάντη για τη Μυριέλλα παίκτης των Μαχητών!