ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Rapid test για άδεια από την εργασία - Πιστοποιητικό νόσησης με PCR για μη εμβολιασμένους

Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε πως το θετικό rapid test θα αρκεί για να χορηγηθεί άδεια από την εργασία για όσους έχουν νοσήσει ενώ εξήγησε και τις αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης.

Τα αυξημένα κρούσματα covid-19 υποχρεώνουν σε αλλαγή του πιστοποιητικού νόσησης σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη σημερινή ενημέρωση, προσθέτοντας ότι με ΚΥΑ που θα εκδοθεί, αρκεί το θετικό rapid test, προκειμένου να χορηγείται άδεια από την εργασία, άσχετα με το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι οι εργαζόμενοι που είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Συνεπώς, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Πλεύρης, για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης αν κάποιος είναι μη εμβολιασμένος θα πρέπει να προσκομίσει θετικό μοριακό τεστ. Αν είναι εμβολιασμένος, θα αρκεί και το rapid test. Για να πάρει ένας εργαζόμενος άδεια για την καραντίνα των πέντε ημερών, αρκεί το rapid test άσχετα με το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που θα διαθέσει το 10% έως 15% απλών κλινών του για covid περιστατικά. Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση είπε ο υπουργός και προβαίνουμε σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Τέλος αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Επιστροφή 10/01 - Τρία self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς - Τι ισχύει για κρούσματα

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρο» ρεκόρ με 50.126 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 61 θάνατοι και 619 διασωληνωμένοι

Τι σημαίνει όταν το self test δείχνει μια αχνή γραμμή