ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Χάος στα εφημερεύοντα νοσοκομεία - 2.500 υγειονομικοί σε καραντίνα!

Κορονοϊός: Χάος στα εφημερεύοντα νοσοκομεία - 2.500 υγειονομικοί σε καραντίνα!
Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία από τον κορονοϊό
Intime.gr

Κορονοϊός: Πρωτόγνωρες σκηνές βιώνει το Σύστημα Υγείας της χώρας με την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της, Μιχάλη Γιαννάκο, να κάνουν λόγο για χαοτικές εικόνες!

Η επέλαση του κορονοϊού συνεχίζεται με τα νέα κρούσματα να αυξάνονται κατά... χιλιάδες πλέον, με το Σύστημα Υγείας να πιέζεται πλέον, όχι τόσο από τις εισαγωγές αλλά από τη νόσηση των υγειονομικών!

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της, Μιχάλη Γιαννάκο, 2.500 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα κάτι που κάνει τις εφημερίες... εφιάλτη!

Παράλληλα, ασθενείς και πολίτες συρρέουν μαζικά στα εφημερεύοντα νοσοκομεία χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας για να εξετασθούν και κυρίως να κάνουν το τεστ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει πως ασθενείς και πολίτες περιμένουν... στιβαγμένοι για να κάνουν το τεστ, άλλοι να εξετασθούν χωρίς μέτρα με κίνδυνο ο ένας να κολλήσει τον άλλον.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ο υπερδιπλασιασμός των εισαγωγών. Αναλυτικά:

  • Το Λαϊκό που εφημέρευε από 22 εισαγωγές που γίνονταν σε προηγούμενες εφημερίες χθες εως σήμερα πρωί εισήχθησαν 52 ασθενείς με κορονοϊό.
  • Στη Νίκαια εισήχθησαν περι τους 35 ασθενείς με κορονοϊό, γέμισαν τα κρεβάτια και ασθενείς στάλθηκαν σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
  • Στο Παπαγεωργίου εισήχθησαν 41 ασθενείς με κορονοϊό. Να σημειωθεί πως η ΜΕΘ κορονοϊού 25 κλινών είναι γεμάτη ενώ 10 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται στη ΜΑΦ.

Την ίδια ώρα, γίνεται αναφορά και για δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένους οι οποίοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους ή αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

Επίταξη ιδωτών γιατρών ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, παράλληλα με τοποθέτησή του, ζτηλα την επίταξη ιδιωτών γιατρών προκειμένου ο ΕΟΔΥ να τους διατάξει στη παρακολούθηση περιστατικών κορονοϊού στη κοινότητα και να κάνουν τεστ δωρεάν στους πολίτες.

Σημειώνει πως «Θα πρέπει χωρίς παζάρια να γίνει επίταξη ολόκληρων κλινικών του ιδιωτικού τομέα για να συνεφημερεύουν με τα νοσοκομεία ώστε να εξετάζουν έκτακτα περιστατικά και να εισάγουν περιστατικά κορονοϊού για νοσηλεία όχι μόνο σε απλές κλίνες, αλλά και σε ΜΕΘ».

Ο κύριος Γιαννάκος προσθέτει για τις ιδιωτικές κλινικές πως «μέχρι τώρα δέχονται περιστατικά κορονοϊού για αποκατάσταση αφού πρώτα σταθεροποιούνται στα νοσοκομεία. Εαν γίνει το ίδιο είναι κοροϊδία».

Πάνω από 2.500 υγεινομικοί σε καραντίνα!

Αυτή τη στιγμή το Σύστημα Υγείας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στερείται 7.000 υπαλλήλους που βρίσκονται σε αναστολή μεταξύ αυτών 2.500 ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, την ώρα που εργάζονται εκατοντάδες υγειονομικοί με ενεργή νόσο κορονοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ για μείωση των ημερών καραντίνας.

Σε σχέση με το περασμένο χειμώνα υπάρχουν 11.000 απώλειες από τα νοσοκομεία, δηλαδή 6.500 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις και τώρα 2.500 υγεινομικοί σε καραντίνα επειδή νοσσούν. Εξ αυτών, οι 1.200 είναι στην Αττική.

Η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτει πως θα πρέπει να ανακληθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και να επανέλθει η δεκαήμερη καραντίνα και επιστροφή με αρνητικό τεστ καθώς υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα υποβάλλονται σε τεστ και μέχρι την έκδοση του να βρίσκονται σε καραντίνα.

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ ζητά προληπτικά τεστ στο προσωπικό μια φορά την εβδομάδα καθως μετά τους εμβολιασμούς σταμάτησε κάθε έλεγχος.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως με τις τωρινές οδηγίες του ΕΟΔΥ ολοένα και περισσότεροι υγειονομικοί μπαίνουν σε καραντίνα, υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους ενώ συνεχίζεται η αναβολή σε χειρουργεία και θεραπείες...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Αιχμάλωτος» στην Αυστραλία μέχρι τη Δευτέρα

Survivor αποχώρηση: Δεν ξανάγινε! Η ανακοίνωση του Λιανού που «μούδιασε» τους παίκτες (videos)

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο