ΕΛΛΑΔΑ

Κάρυστος: Στην Φρεγάτα «Αιγαίον» για τα Θεοφάνεια ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κάρυστος: Στην Φρεγάτα «Αιγαίον» για τα Θεοφάνεια ο Νίκος Χαρδαλιάς
Στην Φρεγάτα «Αιγαίον», στην Κάρυστο για τον εορτασμό τον Θεοφανείων βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.
evima.gr

Στην Φρεγάτα «Αιγαίον», στην Κάρυστο για τον εορτασμό τον Θεοφανείων βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, με ελικόπτερο έφτασε το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου στην Κάρυστο για την τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί προσγειώθηκε το ελικόπτερο της πολεμικής Αεροπορίας, στην Φρεγάτα Αιγαίον, η οποία βρισκόταν ανοιχτά της Καρύστου. Με λαμπρότητα, καλό καιρό και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε η γιορτή των Θεοφανίων και ο αγιασμός των υδάτων, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς, ήταν εκείνος ο οποίος πέταξε τον Τίμιο Σταυρό στην θάλασσα παρουσία του πληρώματος και του ιερέα που τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων για τα Θεοφάνεια, μέσα στην Φρεγάτα.

Η Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ» είναι η τρίτη Φ/Γ τύπου Standard που αποκτήθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Οι δυο προηγούμενες είναι οι Φ/Γ «ΕΛΛΗ» και «ΛΗΜΝΟΣ». Το όνομα «ΑΙΓΑΙΟΝ» δόθηκε σε αναγνώριση της σπουδαιότητας του ομώνυμου Ελληνικού Πελάγους, που επί χιλιετηρίδες αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του χερσαίου κορμού της χώρας μας και των Ανατολικών Ελληνικών νήσων. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία από το Royal Schelde Shipyardσε στενή συνεργασία με το Ολλανδικό Ναυτικό. Καθελκύστηκε την 13-7-78 και τέθηκε σε επιχειρησιακή χρήση την 29-10-80 με την επωνυμία «BANCKERT». Το 1992 αποφασίσθηκε η αγορά του, μαζί με άλλα δυο του αυτού τύπου, από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο οποίο και παραδόθηκε στις 14-5-93 μετονομαζόμενο σε Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ». Η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» είναι το τέταρτο πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που παίρνει αυτό το όνομα.

Πηγή: evima.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb: Βίντεο ντοκουμέντο από την εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι

«Βόμβα» στη «Φάρμα»: «Παίκτρια ήρθε σε ερωτική επαφή με συμπαίκτη της χωρίς συναίσθημα» (vid)

Αποκάλυψη Newsbomb: Βίντεο ντοκουμέντο από την εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για μετάλλαξη «Όμικρον»: Πότε θα φτάσουμε τα... 0 κρούσματα

«Μήπως πέρασα COVID-19 και δεν το ξέρω;» - Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να νοσήσατε