ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Παρέμβαση στην Πρυτανεία - Φοιτητές ζητούν την απομάκρυνση καθηγητή

ΑΣΟΕΕ: Παρέμβαση στην Πρυτανεία - Φοιτητές ζητούν την απομάκρυνση καθηγητή

Παρέμβαση στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ με πανό.

Με πανό τους οι φοιτητικές παρατάξες ΡΑΣΕΑΑΚ και Α.Ρε.Ν.Α ζητούν την απομάκρυνση του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού το απόγευμα της Τρίτης.

Το πανό υψώθηκε στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ και ζητά την απομάκρυνση του καθηγητή, κατά του οποίου κατατέθηκε σήμερα μήνυση από συνάδελφό του.

271536625_194975676119651_5250759066141357369_n.jpg

Η Αστυνομία εξετάζει δύο βασικά σενάρια για την ταυτότητα των δραστών. Το πρώτο είναι οι κουκουλοφόροι να οργάνωσαν την επίθεση για να «τιμωρήσουν» τον καθηγητή, με φόντο πρόσφατα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να εμπλέκεται σε κύκλωμα τοκογλυφίας, όπως και σε υπόθεση παιδεραστίας. Τα πρόσφατα δημοσιεύματα είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα θέμα συζήτησης στους κόλπους του Πανεπιστημίου.

Το χρονικό της επίθεσης

Την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, την ώρα ο καθηγητής έκανε μάθημα σε αμφιθέατρο, ομάδα αγνώστων που φορούσε κουκούλες μπήκε στο κτήριο της οδού Πατησίων και του επιτέθηκε.

Μάλιστα οι νεαροί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, χτύπησαν και τους φοιτητές που προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή, Αναστάσιο Δράκο που δέχτηκε την επίθεση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr πίσω από την επίθεση βρίσκονται προσωπικές διαφορές του καθηγητή, ο οποίος φέρεται να έχει καταγγελθεί στο παρελθόν για τη συμπεριφορά του, ενώ έχει δικαστικές εκκρεμότητες οι οποίες δεν έχουν τελεσιδικήσει.

Ο ίδιος ο καθηγητής έφυγε αιμόφυρτος από το Πανεπιστήμιο και πήγε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Πιστεύω ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις συνάδελφοί μου με τους οποίους βρίσκομαι σε αντιδικία», φέρεται να είπε ο καθηγητής με το που έφτασε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθηγητές που «έδειξε» είναι ένας ο οποιος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές καθως έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση και δυο ακόμα οι οποίοι δεν είναι εν ενέργεια. Πρόκειται για τρεις καθηγητές οι οποίοι φέρονται να ειχαν απασχολήσει για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Πάντως, αυτό που αξίζει να επισημάνουμε είναι πως πίσω από την επίθεση δεν βρίσκονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και πρόκειται για άτομα που ήθελαν να λύσουν με αυτόν τον τρόπο τις διαφορές με τον καθηγητή Αναστάσιο Δράκο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στην «Αυγή»: Παραιτήθηκε ο διευθυντής, κλείνει το καθημερινό φύλλο

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού - Πότε θα χιονίσει στην Αττική (vids)

Kίνα: Ανησυχητικές εικόνες από «στρατόπεδα» καραντίνας - Ασθενείς κλείνονται…σε μεταλλικά κουτιά

Survivor Spoiler: «Κλείδωσε» η επόμενη αποχώρηση με... διπλή βόμβα; Ποιος κερδίζει το έπαθλο φαγητoύ

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους