ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του 27χρονου Τζόις - Το θύμα «έδειξε» τη λύση του γρίφου

Πειραιάς: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του 27χρονου Τζόις - Το θύμα «έδειξε» τη λύση του γρίφου
Το ανατριχιαστικό στοιχείο που άφησε πίσω του ο Γάλλος χορευτής
anikolouli.gr

Πειραιάς: Σοκαριστικές ήταν οι αποκαλύψεις στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου για τον Γάλλο χορευτή, που κάποιοι φαίνεται να καταδίκασαν σ’ έναν αργό, μαρτυρικό θάνατο.

Η μαρτυρία - «φωτιά» προκάλεσε ανατριχίλα καθώς «δείχνει» ποιος και πότε πέταξε στην υδατοδεξαμενή της ερειπωμένης έπαυλης Μαυρομιχάλη στον Πειραιά, τον 27χρονο Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ.

Τα όσα ανέφερε στο «Τούνελ» και κατέθεσε στις ανακριτικές Αρχές η μάρτυρας, επιβεβαιώνονται και από ένα μακάβριο στοιχείο. Το χάραξε ο ίδιος ο Τζόις με πέτρα στα τοιχώματα της υδατοδεξαμενής πριν πεθάνει. Είναι σαν το ίδιο το θύμα να «δίνει» τη λύση του γρίφου.

Αναφέρει το όνομα του ανθρώπου που ήταν μαζί του το απόγευμα της Παρασκευής 21 Αυγούστου του 2020, που χάθηκε. Ήταν η μέρα που έφυγε από το hostel που έμενε, λίγα μόλις μέτρα απόσταση από την ερειπωμένη έπαυλη. Στο ίδιο άτομο αναφέρεται και η μάρτυρας, που μίλησε στην εκπομπή από το εξωτερικό όπου βρίσκεται.

Τον σκελετό του άτυχου Τζόις βρήκαν παιδιά που έπαιζαν στην περιοχή, εννέα μήνες μετά. Όπως αποκάλυψαν τα στοιχεία που είχε χαράξει στα τοιχώματα του πηγαδιού και έφερε στο φως το «Τούνελ», επί μία ολόκληρη εβδομάδα βρισκόταν αβοήθητος χωρίς τροφή και νερό στον πάτο του.

«Μου είπαν τι έγινε στην ερειπωμένη έπαυλη»

Η μάρτυρας είπε μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη:

«Βρισκόμουν στην Ελλάδα σχεδόν ένα χρόνο πριν, στα τέλη Αυγούστου. Έμενα σ’ ένα πανδοχείο κι εκεί γνώρισα έναν Γάλλο και δύο άλλες κοπέλες από τη Γαλλία. Αυτός μου είπε ότι οι δύο κοπέλες είχαν πάει στην αστυνομία για κάποιον άνδρα που είχε εξαφανιστεί. Στη συνέχεια έφυγα από την Αθήνα. Διατήρησα επαφές με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στη χώρα που βρισκόμουν και μου είπε αν μπορούσε να μου εκμυστηρευτεί κάτι. Του απάντησα καταφατικά και με ρώτησε αν θυμάμαι την ιστορία με τον Γάλλο που μου έλεγε όταν ήμασταν στην Αθήνα. Πριν ο Τζόις βρεθεί νεκρός, μου ανέφερε πως η αστυνομία τον αναζητούσε παντού και θεωρούσε πως τον έχουν σκοτώσει και πως ο ίδιος γνώριζε ποιος το έχει κάνει».

«Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, βρισκόταν στην παραλία μπροστά από το πανδοχείο όπου έμενε αυτός και ο Joyce. Ήταν μόνος του εκεί και άκουσε κάτι ουρλιαχτά από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο. Στη συνέχεια ένας άλλος Γάλλος που έμενε κι αυτός στο ίδιο πανδοχείο, περνούσε από την παραλία και κρατούσε κάτι στο χέρι του. Ένα κομμάτι ξύλου ή μία ομπρέλα και προσπαθούσε να το παίξει ήρεμος, αυτό τουλάχιστον μου είπε. Στη συνέχεια πέταξε αυτό που κρατούσε και έφυγε. Ήθελα να πάω στην αστυνομία για τα πω όλα αυτά, αλλά η φίλη μου, που είναι Ελληνίδα, μου είπε να μιλήσω πρώτα στην εκπομπή σας», κατέληξε.

Τι λέει η μητέρα του χορευτή

Η μητέρα του αδικοχαμένου 27χρονου χορευτή, από τη Γαλλία όπου διαμένει με την οικογένειά της, δίνει τη δική της μάχη για να μην κλείσει η υπόθεση εάν δεν λάβουν τις απαντήσεις που ζητούν.

«Γνωρίζουμε ότι η μάρτυρας επικοινώνησε με την εκπομπή και στη συνέχεια την κατευθύνατε και την παροτρύνατε να μιλήσει με τον δικηγόρο. Έπειτα ο δικηγόρος μας, μας ενημέρωσε γι’ αυτή τη νέα μαρτυρία. Χαιρόμαστε με την εξέλιξη γιατί απ’ την αρχή ξέρουμε τι είχε γράψει ο Τζόις στα τοιχώματα του πηγαδιού. Πιστεύουμε ότι μέχρι στιγμής δε μας έχουν πάρει στα σοβαρά. Τώρα όμως κάποια κομμάτια ενώνονται για να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης. Στηριζόμαστε στα νέα στοιχεία για να δώσουν φως. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να μάθουμε την αλήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων η Βέρα Λίμαν.

Η ίδια έκανε έκκληση και σε άλλους πιθανούς μάρτυρες να βγουν και να μιλήσουν.

Ο Τζόις είχε έρθει στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου 2020 για γιόγκα και διαλογισμό.

Με πληροφορίες από anikolouli.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Οι μαρτυρικές ώρες του Τζόις στη δεξαμενή - «Έκανα ό,τι μπορούσα…»