ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Προς μείωση των self test στα σχολεία - Οι σκέψεις της επιτροπής των ειδικών

Κορονοϊός: Προς μείωση των self test στα σχολεία  - Οι σκέψεις της επιτροπής των ειδικών

Κορονοϊός: Ακόμη ένα μέτρο οδεύει προς αίρεση από την επιτροπή των ειδικών.

Την μείωση των self test στα σχολεία αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού.

Η απόφαση δηλαδή θα είναι τα παιδιά να μην κάνουν δύο self test (Τρίτη-Παρασκευή) για το σχολείο, αλλά να μειωθεί ο αριθμός στο ένα.

Οι ειδικοί θα συνεκτιμήσουν τα δεδομένα για τα κρούσματα στα σχολεία, αλλά και την επιδημιολογική εικόνα στις κοινότητες το τελευταίο διάστημα και έπειτα θα κάνουν την εισήγησή τους.

Πάντως οι πιθανότητες να γίνει μία γενική συζήτηση χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις είναι αρκετές, δεδομένου πως από χτες φαίνεται μία αύξηση στα κρούσματα εξαιτίας του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Πάντως σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, σκοπός είναι όλα τα περιοριστικά μέτρα να έχουν καταργηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα μετά την Καθαρά Δευτέρα – Τζανάκης: Πάμε στην Όμικρον 2

Για «μετάβαση από την μετάλλαξη όμικρον στην όμικρον 2» έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι ένα πισωγύρισμα. Τα κρούσματα θα παραμείνουν, όπως φαίνεται, σε υψηλό επίπεδο, με κινητό μέσο όρο τα 15.000. Έχουμε σίγουρα μία αποκλιμάκωση η οποία θα παραμείνει. Η όμικρον 2 είναι 60% πιο μεταδοτική, είμαστε στη μετάβαση απ΄την όμικρον στην όμικρον 2», δήλωσε αρχικά o κύριος Τζανάκης σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας

«Το 40-50% είναι πλέον όμικρον 2. Δεν βλέπουμε κλινικές επιπτώσεις όπως αύξηση των σκληρών δεικτών. Το κακό της όμικρον 2 είναι ότι επειδή ξεφεύγει σε μεγαλύτερο βαθμό, δυστυχώς διεισδύει σε μονάδες ευάλωτων ανθρώπων, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στα σχολεία μεταδίδεται γιατί τα μικρά παιδάκια δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν τηρούν και τα μέτρα», συμπλήρωσε ο κύριος Τζανάκης.

«Τα παιδιά που είναι εμβολιασμένα, είναι πιο προστατευμένα. Η όμικρον και η όμικρον 2 φαίνεται πως δημιουργούν λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού, με συνέπεια να έχουμε διαφορετική κλινική εικόνα», κατέληξε λέγοντας.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: O κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση και ατροφία του εγκεφάλου

Κορονοϊός: Πόσο κοντά είμαστε στο τέλος της πανδημίας;

Θεσσαλονίκη: Ενδείξεις σταθεροποίησης του ιικού φορτίου των λυμάτων σύμφωνα με την έρευνα του ΑΠΘ