ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άγρια καταδίωξη στην Άνω Πόλη για τις ανάγκες της ταινίας The Bricklayer (pics-vid)

Θεσσαλονίκη: Άγρια καταδίωξη στην Άνω Πόλη για τις ανάγκες της ταινίας The Bricklayer (pics-vid)
Σκηνές από την ταινία
thesstoday.gr

Στην Άνω Πόλη βρέθηκε σήμερα η παραγωγή του The Bricklayer για τις ανάγκες της χολιγουντιανής ταινίας που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη, με τα γραφικά στενά να μετατρέπονται σε σκηνικό για μια άγρια καταδίωξη.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε το ThessToday.gr, σήμερα οι σκηνές περιελάμβαναν δράση με άγρια καταδίωξη, ενώ φέρεται κατά τη διάρκεια της πλοκής να προκλήθηκε ατύχημα, με τα συντρίμμια να φαίνονται στην άκρη του δρόμου.

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday.gr:

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν τα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας «The Bricklayer», με πρωταγωνιστές τον Άαρον Έκχαρτ και τη Νίνα Ντόμπρεβ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πλατεία Εμπορίου, η οποία είχε μετατραπεί σε αγορά, αφού συνεργεία της παραγωγής διαμόρφωσαν τις οδούς Αγίου Μηνά και Κατούνη σε χολιγουντιανό σκηνικό. Συγκεκριμένα, ένα καροτσάκι με ποπ κορν, βιβλία της Αγκάθα Κρίστι και άλλων συγγραφέων βρίσκονταν σε έναν υπαίθριο πάγκο και ένα vintage περίπτερο συνέθετε το σκηνικό όπου ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα παίξουν τις σκηνές τους.

Η πλοκή της ταινίας

Η ταινία «The Bricklayer» είναι η 3η ταινία της εταιρείας παραγωγής, μετά από τις «The Enforcer» (“Barracuda”) και «The Expendables 4», που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη κατά το τελευταίο έτος. Εντούτοις πρόκειται για την πρώτη ταινία με πλοκή που εξελίσσεται στην πόλη, προβάλλοντας διεθνώς τη σύγχρονη ταυτότητα και την εξωστρέφειά της.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στα στούντιο της Millennium, στη Θέρμη, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική. Φόντο του κατασκοπευτικού αυτού θρίλερ θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων η Πλατεία Αριστοτέλους, η Πλατεία Εμπορίου, το Καπάνι, τα στενά και τα τείχη της Άνω Πόλης, όπως επίσης οι εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου και του Μετρό.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του NoahBoyd που έχει ως κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω κινηματογραφικών γυρισμάτων της ταινίας The Bricklayer