ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Θρίλερ με τα εντάλματα στη σκιά των νέων αποκαλύψεων και των «εκπλήξεων» από την έρευνα

Πάτρα: Θρίλερ με τα εντάλματα στη σκιά των νέων αποκαλύψεων και των «εκπλήξεων» από την έρευνα
Πάτρα: Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με την έρευνα για τον θάνατο των παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Πάτρα: Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με την έρευνα για τον θάνατο των παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετράει ο χρόνος για να εκδοθούν εντάλματα σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα με τις πληροφορίες να μιλούν για τρία τον αριθμό τέτοια έγγραφα που θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Πελοπόννησος, υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με το ποια εισαγγελική αρχή θα εκδώσει τα συγκεκριμένα εντάλματα. Συγκεκριμένα έμπειροι ποινικολόγοι στους οποίους απευθύνθηκε η εφημερίδα σημειώνουν πως επειδή η Τζωρτζίνα απεβίωσε στην Αθήνα μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης.

Νομικοί θεωρούν, μάλιστα, ότι αυτό είναι πιο πιθανό σενάριο, αφού η πλειοψηφία των μαρτύρων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, έγινε στην πρωτεύουσα ενώ αυτό επιβεβαίωσε και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα.

Η νέα αποκάλυψη για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Νέα διάσταση στην υπόθεση έδωσε το γεγονός ότι οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου όταν είχαν πια «φύγει» τα δύο παιδιά της οικογένειας και μπήκε στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα, έχοντας πάθει ανακοπή που την άφησε τετραπληγική, άρχισαν να αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Συγκεκριμένα απευθύνθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού λέγοντας ότι έχουν κάποιες υποψίες για την υπόθεση.

Για το θέμα το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού από όπου και μας ανέφεραν: «Τον Απρίλη του 2021 ζητήθηκε η συνδρομή μας από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Όπως κάνουμε κάθε φορά για κάθε οικογένεια που έχει πρόβλημα υγείας μέσω των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών του “Χαμόγελου” προσφέραμε την ολιστική υποστήριξή μας στην οικογένεια.

Ολιστική βοήθεια σημαίνει ότι δεν μένουμε μόνο στο θέμα της συμβουλευτικής και της ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά μπορούμε να παρέχουμε ιατρική βοήθεια για διακομιδή, για εξετάσεις. Επίσης ενημερώσαμε τους γονείς για τους τρόπους που μπορούμε να τους υποστηρίξουμε για το περιστατικό υγείας που αντιμετώπιζαν εκείνη τη στιγμή καθώς το τρίτο παιδί τους νοσηλευόταν.

Στη συνέχεια όταν οι γιατροί μας δήλωσαν κάποιες δικιές τους υποψίες σε σχέση με την υπόθεση τους καθοδηγήσαμε να απευθυνθούν άμεσα στον εισαγγελέα ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος σε τέτοιες περιπτώσεις. Από τους γονείς δεν ζητήθηκε η συνδρομή μας περεταίρω»

«Φύλλο και φτερό» οι ιατρικοί φάκελοι της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, το σύνολο των ατόμων που πρόκειται να καταθέσουν για την υπόθεση είναι 70 και πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί, το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, το Πανεπιστημιακό Πάτρας και το Καραμανδάνειο Πατρών.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί μελετούν ήδη τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας. Παράλληλα, 12-13 γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση για τα δύο κρίσιμα συμβάντα του παιδιού.

Τρία νοσοκομεία εκ των τεσσάρων επιβεβαιώνουν πως υπήρξε αίτημα της μητέρας για τοποθέτηση της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο, ενώ δύο νοσηλευτές αναφέρουν πως η μητέρα ρώτησε για την ύπαρξη καμερών στο μονόκλινο δωμάτιο.

Ανατριχιαστικά ευρήματα: Το μελάνιασμα στα νύχια των παιδιών δείχνει ασφυκτικό θάνατο

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πλέον υπάρχει αισιοδοξία ότι οι ιατροδικαστές θα δώσουν απαντήσεις. Μάλιστα, το πόρισμα για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν αποκλείεται να έχει παραδοθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ακόμα και μέχρι την Παρασκευή.

«Για να προχωρήσει η έρευνα δεν είναι απαραίτητο να έχουμε στα χέρια μας τις πλήρεις εκθέσεις. Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα αποτελέσματα που δείχνουν την αιτία θανάτου. Και οι ιατροδικαστές ξέρουν ποια είναι αυτά τα αποτελέσματα και οι αστυνομικοί. Και αυτό θα το έχουμε πολύ σύντομα», λέει στο Newsbomb.gr αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης.

Στο μεταξύ, φαίνεται ότι προκύπτει ότι τα δύο παιδιά που έφυγαν πρώτα χρονικά από τη ζωή, η Μαλένα και η Ίριδα, είχαν κυάνωση νυχιών. Δηλαδή, μελάνιασμα. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, η κυάνωση νυχιών παραπέμπει σε έλλειψη οξυγόνου. «Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκληθεί από πάρα πολλούς λόγους. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η κυάνωση νυχιών σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα (πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, γρατζουνιές στη μύτη και άλλα) παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ασφυκτικό θάνατο», προσθέτουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Το μήνυμα του ιατροδικαστή Λέων - «Προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα»

Πάτρα: Νέα μαρτυρία - «Ο Μάνος είχε χαρτί από γιατρό πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά»

Πάτρα: Σε πλήρη αντίθεση τα όσα λένε μάνα και πατέρας – Τα δραματικά λεπτά πριν «σβήσει» η Μαλένα

Σχετικές ειδήσεις