ΕΛΛΑΔΑ

Τι να βάλουμε στο πασχαλινό καλάθι που θα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας

Τι να βάλουμε στο πασχαλινό καλάθι που θα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας

Τα μικρά, αλλά γεμάτα αγάπη δωράκια που θα προσφέρουμε το Πάσχα σε όσους αγαπάμε

Πάσχα σημαίνει αγάπη, δώρα και ξεχωριστές στιγμές με τους αγαπημένους μας. Φυσικά, τις στιγμές αυτές τις ζούμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, την ώρα που μοιραζόμαστε απολαυστικά πιάτα, λαχταριστά γλυκά και τα πιο όμορφα δώρα, με το πιο λαμπερό χαμόγελο να είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το Πάσχα έχει μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας. Διότι είναι η γιορτή της προσφοράς, η περίοδος του χρόνου που ανταλλάσσουμε πασχαλινές λαμπάδες, σοκολατένια αβγά και μαστιχωτά τσουρέκια.

Όποιο δώρο και αν επιλέξουμε να προσφέρουμε στους δικούς μας ανθρώπους, ένα είναι το σίγουρο: Το δώρο που θα δημιουργήσουμε με τα χεράκια μας, έχει άλλη αξία και η ετοιμασία του μπορεί να γεμίσει με τον καλύτερο τρόπο, τον ελεύθερο χρόνο της οικογένειας. Διότι ένα δώρο που δεν επιλέχθηκε απλώς, αλλά φτιάχτηκε από την αρχή, πέρα από την αγάπη, «κρύβει» μέσα του τον κόπο, την αφοσίωση και τον χρόνο που αφιέρωσε ο αποστολέας του, για να δώσει χαρά στον παραλήπτη. Μήπως έχει έρθει η στιγμή να ετοιμάσουμε το πιο πλούσιο, γευστικό, μυρωδάτο και πρωτότυπο πασχαλινό καλάθι;

Το πασχαλινό καλάθι είναι το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους

Η αλήθεια είναι πως το Πάσχα, όλοι θα πάμε μία επίσκεψη, είτε το βράδυ της Ανάστασης, είτε ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, σε κάποιο φιλικό σπίτι. Για αυτό είναι σημαντικό να μπορούμε να δημιουργήσουμε από το «μηδέν», το πιο ιδιαίτερο πασχαλινό δώρο, που θα εκπλήξει κάθε οικοδεσπότη, ακόμη και αν μας προσκαλέσουν κάπου την τελευταία στιγμή.

Ομολογουμένως, δεν υπάρχει κάποιος που να μην εκτιμήσει ένα δώρο, το οποίο θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Η καλύτερη επιλογή για φέτος το Πάσχα, δεν είναι άλλη από ένα πλούσιο καλάθι, γεμάτο χειροποίητες πασχαλινές λιχουδιές, όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουμε κάθε χρόνο. Για εμάς που αναρωτιόμαστε, τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα πασχαλινό καλάθι, για να είναι πλούσιο αλλά και ιδιαίτερο, η απάντηση πέρα από τις παραδόσεις και τα έθιμα του ελληνικού Πάσχα, «κρύβεται» και στα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του ανθρώπου στον οποίο θέλουμε να το προσφέρουμε.

Το φετινό Πάσχα, λοιπόν, εκτός από πασχαλινά αβγά, τσουρέκια και σοκολάτες, ας αναρωτηθούμε ποια εκλεκτά προϊόντα είναι εκείνα που θα εκτιμούσε ο παραλήπτης του καλαθιού μας και… ας εμπνευστούμε. Είτε λατρεύει τα γλυκά, είτε τα vegan προϊόντα ή τις πιο παραδοσιακές γεύσεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να επισκεφτούμε το αντίστοιχο κατάστημα και να εφοδιάσουμε το πασχαλινό μας καλάθι, με εκείνα τα καλούδια που αναμφίβολα θα εκτιμήσει. Αφού γεμίσουμε το καλάθι μας, μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με κορδέλες και σοκολατένια αβγά, για να γίνει πιο γιορτινό, ενώ μία καλή ιδέα είναι να βάλουμε τους μικρούς της παρέας να ζωγραφίσουν την πιο όμορφη πασχαλινή κάρτα.

Φέτος το Πάσχα, λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να μοιράσουμε αγάπη και χαρά ακόμη και την τελευταία στιγμή, είναι να δημιουργήσουμε το πιο εύστοχο πασχαλινό καλάθι, διαλέγοντας σε ποια κατηγορία ανήκει ο παραλήπτης μας και δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο συνδυασμό προϊόντων.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στο Πάσχα 2022