ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινή επίσκεψη: Τα δώρα που θα εκτιμήσει κάθε οικοδεσπότης

Πασχαλινή επίσκεψη: Τα δώρα που θα εκτιμήσει κάθε οικοδεσπότης

Ως σωστοί καλεσμένοι, δεν θα εμφανιστούμε σε ένα σπίτι με άδεια χέρια, αλλά θα ανταποδώσουμε την πρόσκληση και τη φιλοξενία του οικοδεσπότη με κάποιο ξεχωριστό, χρήσιμο ή συμβολικό δώρο

Ένας λόγος που ανυπομονούμε κάθε χρόνο για την έλευση του Πάσχα, είναι πως μας δίνει πολλές γιορτινές αφορμές να συναντηθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι ημέρες άδειας που έχουμε εξασφαλίσει από το γραφείο και τα γιορτινά τραπέζια, μας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε την παρέα φίλων και συγγενών, τους οποίους δεν μπορούμε να βλέπουμε συχνά λόγω της απαιτητικής καθημερινότητάς μας.

Ειδικότερα το φετινό Πάσχα, που δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σε ό,τι αφορά στο πώς, το πού ή με το πόσους μπορούμε να γιορτάσουμε, σκοπεύουμε να αναπληρώσουμε τον κοινό χρόνο που χάσαμε τις προηγούμενες χρονιές. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους βασικούς κανόνες του savoir vivre των επισκέψεων και ως σωστοί καλεσμένοι, δεν θα εμφανιστούμε σε ένα σπίτι με άδεια χέρια, αλλά θα ανταποδώσουμε την πρόσκληση και τη φιλοξενία του οικοδεσπότη με κάποιο ξεχωριστό, χρήσιμο ή συμβολικό δώρο, το οποίο θα τον ενθουσιάσει.

Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, ποιο μπορεί να είναι το καταλληλότερο δώρο για μία τόσο ξεχωριστή περίσταση, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές προτάσεις που υπόσχονται να κερδίσουν τις εντυπώσεις των αγαπημένων μας.

Ένα μπουκάλι κρασί που ταιριάζει με τα εδέσματα που υπάρχουν στο γιορτινό τραπέζι

Είναι αλήθεια πως ένα μπουκάλι κρασί αποτελεί διαχρονικά την ιδανική επιλογή δώρου για να προσφέρουμε σε έναν οικοδεσπότη. Πρόκειται για ένα απλό αλλά ασφαλές δώρο, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στο γιορτινό τραπέζι της Λαμπρής, αλλά και κάποια άλλη στιγμή, όταν ο παραλήπτης του δώρου μας θελήσει να το απολαύσει μόνος, με παρέα ή απλώς, να το προσφέρει σε κάποιο πρόσωπο που τον έχει επισκεφθεί. Ένα μπουκάλι κρασί αποτελεί μία επιλογή που δεν θα πάει χαμένη, μία επιλογή που ταιριάζει σε κάθε πορτοφόλι, αφού υπάρχουν πολλές διαφορετικές ετικέτες και ποικιλίες για να επιλέξουμε, ανάλογα με το budget που θέλουμε να διαθέσουμε. Σε κάθε περίπτωση, αν σκοπεύουμε να προσφέρουμε στον οικοδεσπότη ένα κρασί που θα καταναλωθεί στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, καλό θα ήταν να επιλέξουμε μία κόκκινη ποικιλία, η οποία ταιριάζει άψογα με τα καλοψημένα κρεατικά που επιβάλλει η μέρα.

Ένα ξεχωριστό διακοσμητικό που θα ομορφύνει τον προσωπικό χώρο του οικοδεσπότη μας

Αν έχουμε τον χρόνο με το μέρος μας και δεν θυμηθήκαμε τελευταία στιγμή πως χρειάζεται να πάμε κάποιο δώρο στον οικοδεσπότη μας, μπορούμε να αναζητήσουμε στην αγορά ένα όμορφο διακοσμητικό ή ένα φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο θα ταιριάζει με τον προσωπικό του χώρο ή ένα πασχαλινό στολίδι, το οποίο θα θυμίζει στον οικοδεσπότη μας αυτήν τη γιορτινή ημέρα που περάσαμε μαζί. Για παράδειγμα, ένα διακοσμητικό καλάθι, στο οποίο την επόμενη χρονιά θα τοποθετήσει ο οικοδεσπότης τα κόκκινα, πασχαλινά αβγά που θα ετοιμάσει ή ένα χαριτωμένο διακοσμητικό κοτοπουλάκι, είναι οι κλασικές πασχαλινές επιλογές που είναι πάντα καλοδεχούμενες. Ωστόσο, αν θέλουμε να προσφέρουμε μία πιο προσωποποιημένη επιλογή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως κριτήριο για την επιλογή μας τα ενδιαφέροντα ή το στυλ διακόσμησης του σπιτιού του οικοδεσπότη μας και είναι βέβαιο πως θα κάνουμε μία καλή επιλογή, η οποία θα τον εκπλήξει ευχάριστα.

Ένα πακέτο γεμάτο λαχταριστό γλυκά για να «κλείσουμε» γευστικά τη συνάντησή μας

Ένα ακόμη δώρο που εκτιμάται από τον οικοδεσπότη, αλλά και από τους προσκεκλημένους του, είναι τα γλυκά. Και ομολογουμένως, υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει πως στα γιορτινά τραπέζια, ο οικοδεσπότης βάζει το φαγητό, ενώ οι επισκέπτες φέρνουν τα γευστικά επιδόρπια με τα οποία θα «κλείσει» το γεύμα. Παρόλα αυτά, δεν έχει σημασία αν θα επιλέξουμε να προσφέρουμε ένα κουτί με μελένια σιροπιαστά γλυκά, ένα μπολ με φρέσκο προφιτερόλ, ένα αφράτο και κρεμώδες τιραμισού, ένα τραγανό και λαχταριστό γαλακτομπούρεκο ή ένα σπιτικό γλύκισμα που θα ετοιμάσουμε με τα χεράκια μας, διότι ό,τι και να επιλέξουμε ως δώρο για τον οικοδεσπότη μας και τους καλεσμένους του, το σίγουρο είναι πως θα βρεθεί κάποιος από το τραπέζι, ο οποίος θα λαχταράει να φάει ένα κομμάτι από το γλυκό που φέραμε.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν αποφασίσουμε να προσφέρουμε στον οικοδεσπότη μας, είναι βέβαιο πως αυτό που θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά του δεν θα είναι το δώρο, αλλά η γενναιόδωρη κίνηση που κάναμε. Διότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανταποδώσουμε σε κάποιον το ότι άνοιξε το σπίτι του για εμάς, από ένα μικρό, συμβολικό δώρο, το οποίο θα δείχνει πως εκτιμάμε την πρόσκλησή του.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στο Πάσχα 2022