ΕΛΛΑΔΑ

Υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Εφετείο

Υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Εφετείο

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι υπάλληλοι του Εφετείου Αθηνών χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστές για να «κατεβάζουν» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι να διακινούσαν το «αρρωστημένο» υλικό.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια τέτοια υπόθεση θα «κρύβονταν» μέσα στο «ναό» της Δικαιοσύνης!

Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές έπειτα από πληροφορίες ξένων υπηρεσιών για «κατέβασμα» και πιθανώς διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε έφοδος από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου διαπιστώθηκε από τα ηλεκτρονικά ίχνη ότι κάποιοι παρακολουθούσαν πράγματι φωτογραφίες και video παιδικής πορνογραφίας...

Η έρευνα επικεντρώθηκε στους υπαλλήλους στο τμήμα του «Ποινικού Μητρώου», όπου κατά την ανάλυση στα ψηφιακά ίχνη βρέθηκαν υπολογιστές μέσω των οποίων έχει γίνει «κατέβασμα» σκληρού πορνό.

Αφαιρέθηκαν οι σκληροί δίσκοι και βρίσκονται στα εργαστήρια για περαιτέρω επεξεργασία. Οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή, στον οποίο έχουν πρόσβαση μόνο δύο υπάλληλοι του Εφετείου.

Όπως φαίνεται, η Δίωξη ξετυλίγει το κουβάρι μίας απίστευτης υπόθεσης, ακολουθώντας τα ίχνη παιδόφιλων, που κάτω από τη «μύτη» των Αρχών κρατούσαν αρχεία παιδικής πορνογραφίας για αρρωστημένα ένστικτα.