ΕΛΛΑΔΑ

Αντώνης Συκάρης: Ανασύρθηκε η σορός του έναν μήνα μετά τον τραγικό θάνατό του στα Ιμαλάια

Αντώνης Συκάρης: Ανασύρθηκε η σορός του έναν μήνα μετά τον τραγικό θάνατό του στα Ιμαλάια
Ανακούφιση για την οικογένεια του Αντώνη Συκάρη
Facebook

Ανακούφιση για την οικογένεια του Αντώνη Συκάρη μετά την ανάσυρση της σορού του ορειβάτη

Αίσιο αποτέλεσμα είχε η τελευταία προσπάθεια ανάσυρσης της σορού του Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη, από την κορυφή των Ιμαλαΐων στην οποία είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η σορός του, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του Αντώνη Συκάρη, ανασύρθηκε έναν μήνα μετά τον τραγικό θάνατό του κατά τη διάρκεια της κατάβασής του από την κορυφή Νταουλαγκίρι την οποία είχε κατακτήσει λίγες ώρες νωρίτερα

Το επόμενο βήμα θα είναι η αερομεταφορά της σορού του Έλληνα ορειβάτη στο Νεπάλ προκειμένου από εκεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού ώστε η σορός να επιστρέψει στην Ελλάδα σε 2-3 εβδομάδες.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Αντώνη Συκάρη

Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Συκάρης: Το ημερολόγιο του μοιραίου ταξιδιού που του κόστισε τη ζωή