ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ώρα μηδέν για το πόρισμα που δείχνει «ασφυξία» για τον θάνατο Μαλένας, Ίριδα

Πάτρα θάνατος παιδιών
Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέες διώξεις
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέες διώξεις

Σε νέα φάση αναμένεται να μπει τις επόμενες ώρες και ημέρες η υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα καθώς είναι θέμα χρόνου να κατατεθεί και να γίνει γνωστό το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι στο πόρισμα θα περιγράφεται ως αιτία θανάτου και των δύο παιδιών η ασφυξία καθώς έχουν αποκλειστεί από τους υπογράφοντας ιατροδικαστές όλα τα άλλα αίτια.

Το πόρισμα αναμένεται, κατά πληροφορίες, να φτάσει σήμερα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση και δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις ακόμα και με νέες διώξεις δεδομένου ότι η ανακρίτρια θα έχει στα χέρια της και τις καταθέσεις των γονέων της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όσον αφορά την αδερφή της προφυλακισμένης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, για την ώρα δεν έχει κληθεί να καταθέσει αλλά πληροφορίες που μετέδωσε ο ALPHA δεν αποκλείουν αυτό να συμβεί την Τετάρτη, ίσως μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών καθώς η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν το μοναδικό άλλο πρόσωπο που ήταν παρών στον θάνατο της Ίριδας.

Έτσι δεν αποκλείεται αφού παραδοθεί το πόρισμα στον εισαγγελέα να υπάρχουν επιπρόσθετες διώξεις είτε αφορούν ανθρωποκτονία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είτε και για άλλα άτομα.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επιμένει στη βεβαιότητά του ότι τα ευρήματα δείχνουν ασφυξία ως αιτία θανάτου των δύο παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη.

Πάτρα: Το σημάδι στο μάγουλο της Ιριδας

H διάγνωση περί ασφυξίας φέρεται να προέκυψε από την αξιολόγηση:
των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης

  • των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη
  • της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της
  • της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα
  • του έντονου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων

Πάτρα: Το πανάκι και όσα έδειξε η ειδική εξέταση

Στοιχείο – κλειδί το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Σχετικές ειδήσεις