ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάτρα: Η πυρκαγιά ξεκίνησε από καμαράκι στάνης της περιοχής - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Φωτιά στην Πάτρα: Η πυρκαγιά ξεκίνησε από καμαράκι στάνης της περιοχής - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
Εμπρησμός η πυρκαγιά στην Καλλιθέα Πάτρας
IN TIME

Φωτιά στην Καλλιθέα Πάτρας: Μετά από έρευνα εντοπίστηκε η αιτία έναρξης της πυρκαγιάς - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης στάνης 

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην περιοχή της Καλλιθέας στην Πάτρα , απ' όπου ξεκίνησε χθες το πρωί πυρκαγιά και επεκτάθηκε αργότερα στον Δήμο Ευόσμου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην Αχαΐα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά εξακολουθούν περιμετρικά τα πεζοπόρα και τα οχήματα να σβήνουν μικροεστίες, ενώ τα ελικόπτερα και οι Air Tractors συνεχίζουν διαβροχή.

Η αιτία της πυρκαγιάς στην Καλλιθέα Πάτρας

Μετά από την έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του ΠΣ στην πυρκαγιά της Αχαιας, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από καμαράκι στάνης της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης της στάνης συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώ έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για το περιστατικό.

Αναλυτικά σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος:

«Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση «Παλιάμπελα», της Τ.Κ. Καλλιθέας του δήμου Πατρέων Αχαΐας. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»