ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Συνεχίζεται η μάχη στη Δαδιά Έβρου – Παραμένουν τα εναέρια μέσα στα Μέγαρα

Φωτιά τώρα: Συνεχίζεται η μάχη στη Δαδιά Έβρου – Παραμένουν τα εναέρια μέσα στα Μέγαρα
Στρατός και Πυροσβεστική σε κοινή μάχη με το πύρινο μέτωπο στη Δαδιά.

Φωτιά: Τα μηχανήματα έργου και τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τη μάχη με το πύρινο μέτωπο στον Έβρο, προσπαθώντας να σωθεί το δάσος της Δαδιάς. Επιτηρούν την περιοχή στα Μέγαρα δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Καλύτερη εικόνα στη Μυτιλήνη.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από την Πέμπτη (21/7) στον Έβρο, συνεχίζει να καίει το δάσος της Δαδιάς. Στη μάχη έχουν ριχτεί και δυνάμεις του στρατού, όπου προσπαθούν να προχωρήσουν σε διαπλάτυνση του δρόμου Δαδιάς – Λευκίμης προκειμένου να επιχειρήσουν καλύτερα οι πυροσβέστες.

Οι Δασικοί Συνεταιρισμοί και το Δασαρχείο Σουφλίου είναι σε ανοικτή γραμμή, ενώ διεξάγονται παράλληλα κοινές επιχειρήσεις Στρατού και Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που κατακαίει περιοχή Natura εδώ και σχεδόν ένα 24ωρο.

Από τον Ελληνικό Στρατό για την ώρα, έχουν διατεθεί επιπλέον 2 CH-47D, 6 Προωθητές γαιών, 1 Φορτωτής και 3 M/S 290GD ενώ στο σημείο επιχειρούν τμήματα της ομάδας «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» και μέσα του Μηχανικού.

Παράλληλα, συνεχίζουν να επιχειρούν από αέρος 4 CL-415, 2 PZL, 2 MI8, 2 AT8T και 1 B-214.

Δείτε φωτογραφίες από τις κοινές επιχειρήσεις Στρατού και Πυροσβεστικής

Παραμένουν τα εναέρια στα Μέγαρα, καλύτερη εικόνα στη Μυτιλήνη

Νωρίτερα, αναζωπυρώσεις στα Μέγαρα προκάλεσαν συναγερμό στην πυροσβεστική. Η πυρκαγιά που ξέσπασε εκ νέου, ωστόσο, πάει πολύ καλύτερα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Παρόλα αυτά, στην περιοχή θα συνεχίσουν να επιχειρούν τα δύο Canadair και τα δύο ελικόπτερα Erickson.

Την ίδια ώρα, στη Μυτιλήνη επιχειρούν 2 PZL και η εικόνα που υπάρχει είναι πως το μέτωπο πάει καλά και εκφράζεται αισιοδοξία για την οριοθέτησή του τις επόμενες ώρες.