Μπουλμπασάκος: Δύσκολες οι εφημερίες στα νοσοκομεία, το ΕΣΥ σηκώνει το βάρος της πανδημίας μόνο του

Ο διευθυντής πνευμονολογικού τμήματος του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος μίλησε για το πόσο έτοιμα είναι τα ελληνικά νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα της πανδημίας.
Μπουλμπασάκος: Δύσκολες οι εφημερίες στα νοσοκομεία, το ΕΣΥ σηκώνει το βάρος της πανδημίας μόνο του
Πόσο «θωρακισμένοι» είμαστε στο νέο κύμα της πανδημίας;
Intime News / Φωτογραφία αρχείου
2'

Ο διευθυντής Πνευμονολογικού στον Ευαγγελισμό, Γιώργος Μπουλμπασάκος το πρωί της Κυριακής μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας αλλά και για όσους χάνουν τη ζωή τους από τη νόσο.

«Οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους είναι κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα», δήλωσε ο κ. Μπουλμπασάκος στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ο κ. Μπουλπασάκος επισήμανε ότι «δυστυχώς δώσαμε λάθος σήμα και συμβιβαστήκαμε με μια κατάσταση η οποία δεν είναι λογική».

Σύμφωνα με τον ειδικό, η εξέλιξη αυτή δεν θα έπρεπε να υφίσταται μετά από δυόμιση χρόνια καθώς η χρήση μάσκας αρκούσε για να μην αυξηθούν τα κρούσματα του ιού.

Ο διευθυντής του Πνευμονολογικού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός τόνισε ότι αν και πιο ήπια η νέα παραλλαγή του κορονοϊού, πιέζει ωστόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας: «Στον Ευαγγελισμό έχουμε 130 κρεβάτια με Covid-19, γεγονός που κάνει την αναμονή για καρδιοαγγειακά χειρουργεία να φτάνει ακόμη και τους έξι μήνες».

«Το σημαντικό είναι να μπει το σύστημα υγείας σε μια κανονικότητα», πρόσθεσε ο γιατρός αναφέροντας ότι οι εφημερίες στα νοσοκομεία πια είναι πάρα πολύ δύσκολες. Και όπως είπε, το γεγονός ότι το νοσοκομείο «Σωτηρία» εξυπηρετεί πια κυρίως ασθενείς με κορονοϊό δυσχεραίνει την κατάσταση στις υπόλοιπες πνευμονολογικές κλινικές στην Αττική.

«Μετά από δυόμιση χρόνια και ο ιδιωτικός τομέας υγείας πρέπει να νοσηλεύει ασθενείς με Covid. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί το δημόσιο σύστημα υγείας να είναι μονοθεματικό και ο ιδιωτικός τομέας να κάνει όλα τα άλλα», συμπλήρωσε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος υποστήριξε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι βέβαιη. Μιλώντας για την εξέλιξη των εμβολιασμών ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιαστούν και με τα ήδη υπάρχοντα και να μην καθυστερούν την ανοσοποίησή τους με τα επικαιροποιημένα.

«Δεν θα πρέπει να το παραμελήσουμε. Θα πρέπει γρήγορα να είμαστε ανοσοποιημένοι για να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή