ΕΛΛΑΔΑ

Μάζης: Ο Ερντογάν δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα γιατί δεν μπορεί

Μάζης: Ο Ερντογάν δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα γιατί δεν μπορεί
INTIME NEWS

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Τούρκος πρόεδρος αντιλαμβάνεται την υπεροχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων

Την άποψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Μάζης.

Εξήγησε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιλαμβάνεται την υπεροχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και το γεγονός ότι μια τέτοια επιλογή θα αποδεικνυόταν καταστροφική για την Άγκυρα. «Δεν θα επιτεθεί γιατί δεν μπορεί» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

Την ίδια ο Τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί τη Δευτέρα μια πιθανή νέα διασυνοριακή επιχείρηση εκκαθάρισης της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στα σύνορα με τη Συρία.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Η απόφασή μας να δημιουργήσουμε μια ασφαλή γραμμή βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας είναι μόνιμη», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του σε Τούρκους διπλωμάτες που συμμετείχαν στη 13η Διάσκεψη των Πρεσβευτών στην Άγκυρα.

«Ελπίζω ότι θα ενώσουμε σύντομα τα τμήματα αυτής της ζώνης ασφαλείας εκκαθαρίζοντας τις τελευταίες περιοχές όπου φωλιάζει η τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία», πρόσθεσε.