ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον σύντροφό της

Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον σύντροφό της
Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που απειλήθηκε με μαχαίρι από τον σύντροφό της στον Βόλο
pixabay

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η 26χρονη που απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον σύντροφό της είναι πλέον σε ασφαλές μέρος

Η 26χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον Βόλο, βρίσκεται πλέον σε ασφαλή χώρο, μετά από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου της υφυπουργού, η ίδια επικοινώνησε με την γυναίκα, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κατευθύνοντάς την για τις δυνατότητες που έχει και δίνοντάς τις όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν. Επιπλέον, αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες, με την συγκατάθεση της γυναίκας, για την άμεση απομάκρυνση της ίδιας και του παιδιού της, ώστε να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω.

Την κυνηγούσε με μαχαίρι μπροστά στο παιδί τους

Ο 36χρονος κυνηγούσε τη σύντροφό του με ένα κατσαβίδι με σκοπό να την σκοτώσει. Της φώναξε «Θα πάθεις ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις» και την χτύπησε στο πρόσωπο και στα χέρια. Η 26χρονη στην προσπάθειά της να του ξεφύγει τραυματίστηκε στο πόδι, πιθανόν από σπασμένο βάζο όμως πρόλαβε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αρχές κατέφθασαν άμεσα στην οικεία και συνέλαβαν τον 36χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε την Δευτέρα 8 Αυγούστου στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία άσκησης ενδοοικογενειακής σωματικής βίας, ενδοοικογενειακής σωματικής απειλής και εξύβρισης. Έως σήμερα κρατείται στις αρχές και οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο για να απολογηθεί.

Όπως φαίνεται ο 36χρονος έχει εκδηλώσει και στο παρελθόν βίαιη συμπεριφορά εις βάρος της συντρόφου του, με την οποία συζούν και έχουν μαζί ένα ανήλικο παιδί. Η 26χρονη μάλιστα φαίνεται να είπε στις αρχές ότι συγχωρούσε τη βίαιη συμπεριφορά του φίλου της πιστεύοντας ότι θα λήξει όλο μόλις αντιμετώπιζαν κάποια οικονομικά προβλήματα. Όμως το βράδυ της Κυριακής το ποτήρι ξεχείλισε και ευτυχώς η γυναίκα πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία.

«Την επόμενη φορά θα κάνετε θέμα τη δολοφονία μου»

Ο 36χρονος μετά την ανακοίνωση της ποινής του από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου άσκησε έφεση και εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος.

Η ποινή ήταν φυλάκιση ενός έτους και δυο μηνών, με τριετή αναστολή ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο συνήγορος του 36χρονου ήταν αυτός που ζήτησε να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για να μην πλησιάζει την 26χρονη. Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση, με την 26χρονη να ξεσπά σε κλάματα και να φωνάζει «εμένα ποιος θα με προστατεύσει, θα έρθει σπίτι μου και θα κάνει φασαρίες ή μπορεί και να με σκοτώσει».

Το θύμα της επίθεσης, μάλιστα, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων ανέφερε πως «την επόμενη φορά θα κάνετε θέμα τη δολοφονία μου». Η 26χρονη ανέφερε πως δεν είχε χρήματα για να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα, τόνισε πως δουλεύει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και εξήγησε πως ο καυγάς της περασμένης Κυριακής είχε να κάνει με χρήματα.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, δεν παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στην 26χρονη με κατσαβίδι, το οποίο είπε πως είχε στα χέρια του καθώς επισκεύαζε κάτι στο σπίτι. Για τα χτυπήματα και τον τραυματισμό της συντρόφου του, ανέφερε πως της πέταξε ένα μπουκάλι κι αυτή γλίστρησε και έπεσε. Ο δικηγόρος του 36χρονου υποστήριξε πως ήταν ένας συνηθισμένος καβγάς ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και ότι δεν υπήρξε απειλεί και επίθεση με κατσαβίδι.

241 γυναίκες θύματα βίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας, λαμβάνοντας πολύπλευρη κάλυψη, ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα της καθημερινότητάς τους.